Skyttekungen tillbaka efter paussäsong

Rönnskär/Railcare – Bureå IF 4-2
Mål: R:
Mathias Lundberg(10), (82), Mikael Vidmark (7), Ibrahim Nyass(53), B: Johan Wahlberg (41), Mustafa Haidari (80)
Matchen:
Bureå har efter en jobbig säsongsinledning kämpat mot ett sargat självförtroende. Detta blev knappast starkare då Rönnskär inledde lördagens match med att göra 2-0 innan matchen blivit tio minuter gammal. Självklara målskyttar som vanligt i Rönnskär. Mathias Lundberg och Mikael Vidmark har kommit igång ordentligt den här säsongen och ser ut att bli jobbiga för samtliga försvar i den här serien.

- De är livsfarliga, så man får ständigt hålla ögonen på dem, säger Bureåtränaren Nils Wiklund.

I den 41:a spelminuten inträffade en annorlunda situation. Bureåmittfältaren ”Murasu” blev nerknuffad av en rasande Markus Bitén i Rönnskärsmålet. Spelet var då redan avblåst, men domaren pekade på straffpunkten och tilldelade Bitén ett gult kort. Om detta var rätt enligt regelboken eller inte, ja det kan jag tyvärr inte svara på. Men av stämning att döma var det inget Rönnskärsspelarna kände till. Bureå kämpade för att komma igen efter att ha reducerat till först 2-1, sen 3-2. Men närmare kom dem aldrig och Rönnskär fortsätter att jaga Malå i toppen.

Vilhelmina – Medle SK 0-3
Mål:
Lars Lindqvist (19), (86), Alexander Nilsson (41)
Matchen:
Medle lämnade Skellefteå med endast elva man i truppen. Tränaren John Lindblad hade blivit tvungen att ringa in Filip Törner, som haft skorna på hyllan ett bra tag, till att spela matchen. Trots debacklet med spelare vann Medle efter en strålande defensiv insats av elva poängtörstiga män. Vilhelmina började redan från start att rulla boll – men Medle släppte inte till något och höll hemmalaget på distans.

Lagmaskinen Medle fungerade den här gången och viktigt självförtroende stärktes – inte minst för tvåmålsskytten Lars Lindqvist. Vilhelmina ska ha kred för att de fortsatte att försöka spela fotboll – trots underläget.


Drängsmark/Ostvik – Malå IF 2-3
Mål: D:
Oskar Lundgren(75), Robin Nyström(90), M: Självmål (5), Joakim Johansson (20), Oscar Renström (69)
Matchen:
Malå inledde matchen med en hög press hemmalaget ej hade förväntat sig – eller förberett sig för. Tack vare den kunde gästerna få in två snabba mål innan 20 minuter passerat. Efter det blev Malå bekväma och slutade ta jobbet. Drängsmark var före i allt och felbesluten blev många hos gänsterna. Patrik Stenlund blev då en räddare i nöden. Flera storartade räddningar, bland annat en straff, gjorde att Malå var kvar i matchen. Efter att Oscar Renström gjort 3-0, fick Drängsmark lite luft ur nederlaget.

En kvittering bara fem minuter senare gjorde att Drängsmark närmade sig. Laget lyckades även att reducera en andra gång i slutminuterna innan matchens största snackis kom. På tilläggstid rundade Drängsmarkaren Alexander Pettersson Malåmålvakten Patrik Stenlund. Pettersson var förbi då Stenlund rev ner honom – men domaren friade – till hemmalaget och publikens vrede. Matchen slutade 2-3, men vad hade hänt om hemmalaget fått ytterligare en chans från elva meter?

Sunnanå SK – Bastuträsk 3-0
Mål: S:
Andreas Stenlund (37), Alexander Brinkman (73), Rashed Mohammad Anwar (82)
Matchen:
Bastuträsk har haft en, minst sagt, jobbig inledning på säsongen. Två raka förluster, och inte skulle det bli lättare under lördagen. Sunnanå stod för motståndet – och vilket motstånd det blev. Sunnanå bjöd på riktigt bra anfallsspel. Hade det inte varit för Stefan Ekström i Bastuträskmålet – hade siffrorna blivit betydligt större.

Det dröjde dock fram till den 37:e minuten då Andreas Stenlund utnyttjade sin gamla löpartalang och sprang ifrån hela Bastuträsksförsvaret och rullade in 1-0. En timme senare skrevs slutsiffrorna till 3-0 efter mål av Alexander Brinkmann och Rashed Mohammad Anwar – som förövrigt gjort mål i samtliga seriematcher så här långt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>