Betsele IF – Vilhelmina 6-2 (3-1)
Mål: Betsele:
Rickard Eriksson 2, Thomas Strömgren, Moutasem Abtab, Mark Olofsson, Simon Gustafsson, Vilhelmina: Haytham Ahmed 2
Matchen:
Sin vana trogen började hemmalaget Betsele segt och släppte in första målet som de har gjort i stort sett hela säsongen. Efterhand kom däremot laget igång – och då var det inget snack om saken. Det syntes helt enkelt att toppen mötte botten, och för att citera Betseletränaren Thomas Strömgren:
– Då man leder med två-tre mål är VF-coachen inge bra. Då vill alla vara forwards och alla ska göra mål. Men samtidigt vill väl alla det så fort man har chansen, säger Strömgren.
I den andra halvleken blev jakten på målen ett stort minus för matchen. Hawaiifotbollen lyste igenom och det blev till och med mycket grinigt i slutet då Vilhelminaspelarna tappade humöret fullständigt. Mark Olofsson stod för en mycket bra halvlek och kanske har äntligen Rikard Eriksson börjat leva upp till förväntningarna – trots att han missade mängder av chanser i den här matchen.

Robertsfors BK – Bureå IF 3-2 (1-1)
Mål: Robertsfors:
Patrik Eriksson, Andreas Andersson, Markus Lundström, Bureå: Fredrik Asplund, Mustafa Haidari.
Matchen:
Bureå kom ut och dominerade första halvlek fullständigt. Hemmalaget Robertsfors spelade inte alls som man tidigare visat att man kan. I den andra halvlek blev det andra bullar. Bureå tappade sitt fina spel som man framför allt hade de första 20 minuterna – så bra har inte laget spelat på hela säsongen. Bollar ville däremot inte in och då gick det som det nästan alltid går.

Andreas Andersson
dominerade matchen, men fick inte bli matchvinnare. Niclas Kauppi var bäst i gästerna tillsammans med Peter Eriksson som gick ner och spelade mittback. Men matchvinnare blev Markus Lundström som avgjorde matchen med fem minuter kvar att spela.

Drängsmark/Ostvik – Mjövallen BK 3-2 (2-0)
Mål: Drängsmark:
Tomas Lundmark, Jonas Lindgren, Alexander Pettersson, Mjövallen: Tobias Isberg 2
Matchen:
Bollen rullade med hemmalaget i den första halvleken. Allt studsade deras väg och man hade även ledningen med klara 2-0 i paus. Inför den andra halvleken ville hemmalaget spela av matchen med samma spel man använde sig av i den första halvleken – så blev det inte.

Istället kom Mjövallen ikapp då laget fick två straffar inom loppet av tio minuter. På den andra fick dessutom Claes Berglund en frilägesutvisning och hemmalaget fick avsluta matchen med tio man. Tobias Isberg satte bestämt och rutinerat in båda straffarna, men vad hjälpte det då Alexander Pettersson gjorde hemmalagets tredje mål och han dessutom tillsammans med Erik Andersson var bäst på plan.

Bastuträsk SK – Rönnskär Railcare 1-3 (1-2)
Mål: Bastuträsk:
Fredrik Edlund, Rönnskär: Mathias Lundberg 2, Olov Bygden.
Matchen:
Redan från start visade Rönnskär vad deras melodi för matchen var, en filosofi som blivit mer och mer tydlig under säsongen. Backa hem, försvara mitten och slå långt på Mathias Lundberg och Mikael Vidmark. Taktiken funkade även denna gång då Bastuträsk fortsätter att ha väldiga problem med att ta vara på chanserna.

Mathias Lundberg
gjorde två mål och fortsätter sin omöjliga trend att ha gjort mål i exakt varje match den här säsongen. I hemmalaget går elogén till Johannes Envall och Daniel Johansson, som trots motgång, kämpade förtjänstfullt.

Sunnanå SK – Medle SK 7-0 (3-0)
Mål:
Erik Altin 3, Rashed Mohammed Anwar 2, Krister Andersson, William Grenholm.
Matchen:
Efter kämpasegern senast mot Drängsmark/Ostvik hoppades Medle fortsätta sin positiva trend och chocka ett FF-förstärkt Sunnanå på onsdagskvällen. Så blev det inte och när Rashed Mohammed Anwar gjorde 1-0 efter 20 minuter föll fanan hos gästerna och matchen kunde lika gärna ha avslutats där. 3-0 var siffrorna i paus, något som minst sagt var i underkant.

I paus bytte Sunnanåtränaren Göran Hallberg in Erik Altin. Han tackade och tog emot genom att göra en Liverpool (från Champions league-finalen 2005) genom att göra tre mål inom loppet av dryga sex minuter. Matchen blev en transportsträcka för Sunnanå som visade upp fotboll av bästa slag.