Ledigare i helgen

Om bara någon minut slår klockan över till Johannes Döparens födelsedag. Eller helt enkelt midsommarafton. Detta betyder inte så mycket sport överhuvudtaget och framförallt inte mycket fotboll. Visst det spelas någon turnering i Sydafrika men det har ju inget med länsfotbollen att göra

ooo

Nåväl. Hela helgen är relativt fri från fotboll. Frånsett ”Robbans” match mot IFK Härnösand har division 2-fotbollen tagit sommarlov.

Umeå IK och Sunnanå däremot spelar vidare. Bägge har match söndag och bägge mot Stockholmslag. Umeå IK mot Djurgården på Kristinebergs IP och Sunnanå mot Hammarby på Hammarby IP.

– Vi har ju mött dem nyligen i cupen (förlust 2-1) så vi vet vad vi har att vänta. De är svåra att möta eftersom de gör det trångt och backar hem mycket. Deras gräsplan var inte någon höjdare sist och den lär väl inte blivit särskilt mycket bättre nu. Det blir inte lättare för oss att göra mål då, säger UIK-tränaren ”Jocke” Blomqvist.

Sofia Jakobsson är avstängd efter sitt gula kort senast medan både Anna Westerlund (stukad fot) och Elin Landström (knäproblem) är tveksamma.

Sunnanå ställs alltså mot nedflyttningshotade Hammarby. Ett Hammarby som i veckan spelade riktigt bra och vann mot svenska U20-landslaget.
– Emelie Lövgren som spelade matchen sa att det var ett helt annat Hammarby än de vi mött tidigare. För dem handlar det bara om vinster numera. De lag som är mest hungrigt kommer vinna, säger Krister Lundgren, SSK-tränaren som saknar ”Kicki” Wiklund som är borta på grund av sin fotskada. Martina Sandström och Matilda Forslund har haft känningar under veckan men kan troligtvis spela.

ooo

Umeå IK har fortsatta problem med ekonomin som ni kan läsa om i papperstidningen och på folkbladet.nu. UIK valde till slut att försöka värva Madelaine Edlund, tror inte att Elaine var aktuell, men var ute i senaste laget och när väl fotbollsansvariga Blomqvist hörde av sig var duon klar för Tyresö.

ooo

Regerande mästaren Italien åkte ur fotbolls-VM. Iofs kanske man inte ska sparka på dem som ligger. Jag menar Italien hade ju ändå ”dödens grupp” i form av Nya Zeeland, Slovakien och Paraguay.

ooo

Nåväl. Trevlig midsommarafton alles!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *