Bakom kulisserna

Umeå FC gjorde åtta mål. Visst siffrorna rann kanske i väg lite i slutet men samtidigt gjorde UFC en riktigt bra match. Danny Persson och Andreas Hermansson på topp har utvecklat ett samarbete på topp som kan bära långt. ”Hermans” skarv till Dannys 4-1 mål är fotbollsgodis.

Konstig som jag är tycker jag att Henrik Sennström gjorde en riktigt bra match. Mitt i all målhysteri och annat var det han som stängde ytor när Lundström och Chennoufi for ut på offensiva raider och han som gjorde flera viktiga brytningar på mittplan och vann bollar överallt. För det var som både Danny Persson, Sennström själv och tränaren Gibson sa efteråt.
– Vi hade några små dippar.

Det var under dessa dippar Sennström var nästan essentiell och han blir desto nyttigare när det blir tuffare motstånd än Boden. Sedan ska man ju också stoppa in Robert Mambo Mumba nånstans i leken.
– Det där var min roll i dag. Vinna bollen mer och stänga ytor. Det är ett viktigt samspel de där på mitten. I dag hade jag den rollen och det gick väl ganska bra, säger Sennström.

Dessutom var Sennström också ytterst nära att bli målskytt. Man kan inte göra annat än att gilla tvåvägsspelare.

ooo

VF-fotografen Erik Åström fångade något på bild som inte domaren uppmärksammande. Nämligen vad som föregick Danny Perssons 2-1 mål efter en hörna. Kolla bara på bilderna:UFC_Boden009_1.JPG

Notera Hermanssons tröjdragning och Sjöströms VF-coachen-bindel…

UFC_Boden010_1.JPG

…Hermanssons nedvevning fortsätter sedan verkar bollen ta på Danny Perssons arm innan den passerar mållinjen. Men vad säger regelboken? Han har armen intill kroppen.

Alltså med all skit på VM så vet jag ärligt talat inte. Betydligt större skandaler har inträffat i VM.

ooo

Skadeupdate i UFC-lägret.

Robert Mambo Mumbas fot höll inte för spel. Det är 50/50 för honom fortfarande. Jens Sjöström hade innan matchen ont i baken och var tvungen att utgå efter 66 minuter. Lagkaptenen ska undersökas i morgon. Danny Persson fick en lårkaka och får halta några dagar. Spel till helgen blir det i alla fall.

ooo

1 175 på plats på Gammliavallen. I minsta laget kan man tycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *