Lördagsnytt på söndag

Tung, tung förlust för Umeå FC i går. Bortaspelet spökar återigen för Gibson och grabbarna. Efter att Hampus Wallgren knorrat in 1-0 i 15:e minuten så kom kvitteringen genom ett självmål av Jesper Törnqvist. Ett stort spelövertag i andra halvlek fick sitt slut när Mattias Mete sänkte UFC med sitt 2-1 mål i matchminut 93.

Mattias Mete var ju mannen som i fjol sänkte UFC med tre mål. Nu missade han tydligen X antal lägen innan han slutligen avgjorde på stopptid.

Ingen vidare för omstart för Umeå FC med andra ord. Precis vad laget inte behövde.

…och Robert Mambo Mumbas skadeproblem verkar fortsätta.

– Vi gjorde en bra match och ingen föll ur ramen. Det är många matcher kvar och alla kommer ta poäng av alla. Syrianska kommer göra det svårt för de andra topplagen också, sa Stuart Gibson till VF-sportens utsände Isak Angerbjörn.

ooo

Umeå IK:s soliga äventyr på Cypern fick sig en mörkare törn. Enligt uefa.com var Apollon Limassols seger över UIK med 4-1 en av de största skrällarna någonsin i damernas CL. Maija Saari reducerade på straff i 40:e minuten men UIK var aldrig riktigt nära ändå.

– Det är inte kört men det blir ju tufft, säger UIK-tränaren Joakim Blomqvist.

Gruppavslutningen spelas på tisdag.

ooo

Aktiv lördag för division II-lagen. Själv var man ledig, spelade själv fotbollsmatch och såg således ingen av matcherna. Något kan man dock klämma ur sig.

Mariehem tappade 2-0 till 2-4 mot Skellefteå FF. Emil Lindblad-Kernell gjorde en bejublad comeback på MSK-Arena och var matchens bäste tillsammans med Leo Englund.

Umedalen tryckte på hemma mot Sollefteå men fick bara 0-0. Trots en man mer på plan i större delen av andra halvlek lyckades inte UIF överlista serieledaren Sollefteå.
– Vi var värda tre poäng, sa Torbjörn Nordström till kollega Erlanson.

Fredrik Lindgren och Jimmy Bergström gjorde varsitt mål när Robertsfors besegrade Anundsjö med 2-1. Detta var ”Robbans” första trepoängare sedan 5 juni.

Ersboda tappade både 1-0 och 2-1 till förlust 3-2 borta mot Härnösand. ESK var inte alls bra enligt rapporterna och tränaren Örjan Andersson menade att man inte förtjänade en seger. Bröderna Larsson, Daniel och Mattias, ”målade” för Ersboda.

Piteå och Teg bjöd på målkalas. 4-3 slutade den svängiga matchen i Piteå där som vanligt Victor Brännström blev tungan på vågen. Den forne Helsingsborg-talangen gjorde själv tre av fyra mål.

Tegs mål gjordes av Calle Lif, Jake Forshaw och Alexander Kinnunen.

ooo

Mariehem SK vann seriefinalen i damtvåan över Åkullsjön. Mer och mycket om den matchen går att läsa i måndagens pappers-VF. Fotbollsbloggen bjuder i alla fall på att Marielle Sikström och Fanny Hjelm återigen var det stora festfixarna för MSK.