Silly season- här är fotbollshörnan

UMEÅ Fotbollshörnan är tillbaka med en ny spännande vecka med senaste nytt inom den lokala fotbollen.

Umeå FC jagar ju som bekant ny assisterande tränare till Stuart Gibosn nästa säsong då Magnus Henrysson tackar för sig.
Nu kan VF-sporten avslöja att Ersbodas Örjan Andersson fick en förfrågan från UFC:s sportchef Håkan Bäckström i går eftermiddag.
– Jag ville väl varken säga ja eller nej till det, men spontant är jag väl inte så intresserad av att vara assisterande tränare utan ser mig väl mer som huvudtränare, berättar Andersson för VF-sporten.
Den trogne ESK-tränaren funderar därmed vidare på sin framtid som i dagsläget innehåller två alternativ; Ersboda SK och Umeå Södra FF:s division I-damer.
– Jag har väl inte stängt dörren till någon eller till något, säger Andersson.
ooo
Umeå FC-mittfältaren Adam Chennoufi och Danny Persson har omgärdats av rykten för provspel i GIF Sundsvall.
– Men, jag har då inte hört något om det, bedyrar Chennoufi när VF-sporten konfronterar honom med ryktet.
­ – Jag har inte hört någonting från någon annan klubb heller och har ju kvar ett halvår på mitt UFC-kontrakt, säger han.
ooo
Umeå IK har pratat om framtiden med vänsterbacken Maija Saari men inte erbjudit finskan något nytt kontrakt.
– Vi vill avvakta ett tag och se hur det går med det övriga lagbygget, säger tränaren Joakim Blomqvist.
ooo
Mariehems målspottare Marielle Sikström har provtränat med Umeå IK och gjort ett gott intryck. – Hon är en duktig och intressant spelare och sen får vi se om det kan bli aktuellt med en övergång redan i år eller eventuellt senare, säger Joakim
Blomqvist.
ooo
Sunnanå lämnade som bekant damallsvenskan och lämnar a-laget gör även tränaren Krister Lundgren. En som fått förfrågan att leda lagets återtåg till fotbollens finrum är förre Skellefteå FF-tränaren Martti Tikkanen som sedan 2005 varit talangutvecklare på Svenska fotbollförbundet. Klubben och Tikkanen för nu diskussioner.
ooo
Apropå Sunnanå. En av lagets tidigare tränare, Kenneth ”Kega” Isaksson var nära en övergång till damallsvenska topplaget Linköping. Men Kega valde att stanna i Morön som han i år förde upp i division II.
ooo
Ännu mer Sunnanå. Lagets stjärna, Perpetua ”Peppe” Nkwocha, som beslutat att stanna i klubben, gjorde tre mål när hennes Nigeria slog Mali med 5–0 i Afrikanska mästerskapen.
ooo
Ett annat lag som tar ett steg nedåt i seriepyramiden är Robertsfors IK. Det är fortfarande oklart huruvida tränaren Rainer Eskelinen fortsätter i klubben, men ett beslut ska inte vara långt borta.
– Det är nära nu, säger Eskelinen.
ooo
Några som beslutat sig för att fortsätta i RIK är Joel Gradin, Jesper LarssonAndré Holmström och Mladen Galambos.
– Sen är det en handfull till som sagt att de ska fortsätta men som vi inte skrivit kontrakt med. Och de flesta andra är positiva till en fortsättning också så det ser ganska bra ut. Vi vill ha en minst lika stark trupp som i år om inte starkare till nästa säsong, säger ordföranden Eskil Holmström.
ooo
Andreas Hermansson, den outslitlige anfallaren i Umeå FC har enligt uppgifter till Fotbollshörnan inte besämt sig om framtiden. Enligt vad samma hörna erfar har ”Herman” fått en förfrågan om att bli spelande tränare i Sandåkerns SK.
ooo
Det är nu helt klart att Daniel Bäckström och Tobias Olofsson fortsätter som tränare i Ersmarks IK. Bäckström blir huvudtränare medan Olofsson kommer att fungera som assisterande spelande tränare.
Ersmark utökar dessutom organisationen runt laget då Urban Lundström, tidigare förbundskapten för Västerbottens pojkar –93, blir ny lagledare. Lundström kommer att jobba tillsammans med fjolårets lagledare Ulf Bergström, Håkan Holmström, Tom Stenlund, Peter Anton och Morgan Waara och dessutom får klubben behålla inspiratören tillika materialansvarige Joakim Sandström och sjukgymnasten Jonas Wahlberg.
– Att i ett så här tidigt läge ha klart med en stor del av ledarorganisationen kan bara vara positivit och ger oss bra med tid att bygga något intressant, säger Daniel Bäckström.
ooo
Vid årets fotbollsgala i Jämtland fick Östersund FK:s mittback Christoffer Fryklund priset som bästa seniorspelaren i länet 2010. Enligt klubben är Fryklund den spelare i ÖFK som gått framåt mest under året och hans mittbackspel har speciellt under hösten varit fullständigt lysande. Umeå FC har visat intresse för denne Fryklund och lär gästa Umeåklubben i december när han kommer hem efter en semesterresa.
ooo
Apropå Umeå FC så kommer man att testa Hampus Hägg, 20-årig vänsteryttermittfältare/vänsterback i Morön BK. Hägg kommer att börja sina studier i Umeå efter jul och kommer då att bjudas in för träning med UFC.
ooo
Mittbacken Janne Jonsson verkar vara på väg att lämna Umeå FC och varva ner. Umedalens IF verkar för stunden vara den mest aktuella klubben.
ooo
15 spelare försvann från Sunnanå förra året. I år kommer det inte bli samma omsättning av spelare. De flesta går kvar på gymnasiet och stannar mest troligt kvar. Markus Burström har dock meddelat att han går till Kaif.
ooo
George Kiarie har tränat med Skellefteå FF men kommer att spela med Sunnanå. En snabb och irrationell spelare som på sikt hoppas slussas upp i FF.
ooo
I övrigt letar Sunnanå efter målvakter. David Winnered gick till Rönnskär Railcare IF förra säsongen och Sunnanå hoppas nu kunna locka tillbaka honom till de blåa. Markus Hedlund lyfts upp från juniorallsvenska laget. Han är född 1995 och anses vara en stor talang från de egna leden.
ooo
Rashed Mohammed Anwar diskuterar med Skellefteå FF. Föräldrarna har flyttat till Stockholm, men Rashed vill stanna i Skellefteå och där arbetar man just nu för en lösning.
ooo
Skellefteå FF-talangen, målvakten, Jonathan Johansson har tankar på en flytt till USA. Flarkensonen har inte bestämt sig ännu, men vid en flytt så verkar fortsatt spel i FF ej vara möjlig.
ooo
Erik Andersson och Alexander Pettersson har flytt Drängsmark/Ostvik för boende
i Norge under vintern. Alexander har meddelat klubben att han kommer återvända lagom till säsong, men Erik Andersson är nära en överrenskommelse med Skellefteå FF – något som var på tal redan förra säsongen. o

6 kommentarer

  1. hur ser det ut för de övriga divison III klubbarna IFK Umeå Teg SK och Sandviks IK? hur ser deras trupper ut får tex teg behålla sina spelare som spelat i divison II? Värvas det något för IFK samt behåller dom alla spelare? Och har Sandvik hört något mer om Amerikanen Neptune återkommer han till sverige och spelare han då med Sandvik?

  2. Ja att veta hur tegs ungdomar gör nu när både Wallerström försvinner och de har blivit degraderade blir intressant. Deras första riktiga motgångar

  3. det skulle vara intressant att veta hur division II klubbarna tänker när det gäller div III spelarna, teg har ju många spelare som skulle kunna lämna för just div II, Även IFK har ju talanger som kanske skulle vara aktuellt för div II, samt sandviks spelare borde ju också vara ett hett villebråd, speciellt amerikanen Neptune om han återvänder? kan inte ni på fotbollshörna försöka luska fram lite om dessa saker! det skulle verkligen vara intressant att veta om III klubbarna behåller sina spelare, gör dom det kan det blir riktigt roliga matcher i trean nästa år. Mvh Jojje

  4. Hm…1 ggn i veckan med uppdateringar skulle det försökas vara!!??…ta nu med lite mera av södra länsdelen oxå i uppdateringarna,sen lite mera frekvent skulle sitta fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>