Det blev som väntat…

Det kom inte som någon överraskning. Det blev som det ryktats intensivt om de senaste dagarna: delat ledarskap i Umeå FC:s tränarstab. Örjan Andersson och Stuart Gibson.

Det heter att Gibson ska sköta den individuella utvecklingen och Andersson den kollektiva. Vi får hoppas att UFC:s tränarduo kan fundera ut ett bra förhållningssätt till varandra. Att de även i stridens hetta vet sina platser.

Stuart Gibson och Örjan Andersson framstår båda som tränare som vet hur de vill ha det. Det kan bli en rejäl krock.

Får det samarbete sinsemellan att fungera så blir det succé. Det tvivlar jag inte en sekund på. Förhoppningsvis kan Örjan Andersson få Adam Chennoufi och Erik Lundström att lyfta ytterligare.

Först och främst måste den förre ESK-tränaren sätta sin prägel på laget. För det är ju ingen hemlighet att det fanns ett stort missnöje under fjolårssäsongen mot tränarstaben bland spelarna.

ooo

Robert Mambo Mumba?

ooo

Samtidigt får Mariehem leta vidare efter tränare efter att Örjan Andersson tackat ja till UFC. Enligt uppgift till fotbollsbloggen var det i de närmsta klart med MSK innan UFC kom in i bilden för Andersson.

Även Umedalen letar som bekant efter ny tränare. Kan hur som haver bli en intressant division II-säsong. Umedalen, förstärka med UFC:are, och Mariehem, som ju har chansen att plocka från bland annat ESK, plus ett revanschsuget Skellefteå FF och ett talangfullt Morön BK.

ooo

Umeå IK? Verkar få ett riktigt bra lag nästa säsong. Kan till och med så att man utmanar topp-3. Den stora frågan just nu är ändå vart Marta hamnar efter Santos-tiden.

ooo

Nu till något helt annat.

Lagbild på Skellefteålaget (med några Umeåinslag) Baywatch som åkte ut i semifinal i beachfotboll-turneringen The Beach Soccer. Vann gjorde ett annat Skellefteålag, nämligen Bergens BK. Bergens BK med ett helt gäng Skellefteåprofiler.

Så kan det se ut.

1 kommentarer

  1. Det är ju många spelare som provtränar med andra lag och tränare som är på gång till olika lag. Fattar inte att man hör mer saker utifrån än denna blogg. Tråkigt iaf att den är väldigt oaktiv och ingen engagemang alls. Varför har man inte två st journalister som kan jobba med fotbollshörnan istället för en. Blir ju ingen tempo alls! Folk vill ha en oftare uppdatering om vad som händer i fotbolls Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *