Larsson med klockren analys

En rubrikmakare av rang hade förmodligen stannat upp både en och två gånger när han insåg det roliga att en match med ett lag som heter Forward slutar oavgjort.

Den logiken existerar inte.

Nå väl, mållöst blev det. Bolluschlingen ville inte in för varken UFC eller Forward. Räknat i direkt livsfarliga målchanser vinner gästerna från Örebro. Stolpskottet och Björndahls avslut från snäv vinkel var betydligt närmare mål än UFC:s definitioner av avslut.

Jag tycker Umeå FC började bra men det var precis som Johan Larsson sa efteråt.
– Jag tycker vi är skärpta i avslutslägena och värderar situationerna rätt. Det är när vi rullar på och ska skapa lägen som det brister. I stället för att fortsätta rulla så slår vi en långboll. Vi måste vara mer kyliga.

Spot on.

Umeå FC blir för ofta – för omständiga. I stället för att fortsätta med direktspelet kommer det en oförklarlig långboll. I stället för att fortsätta vända spelet, spelar man tillbaka bollen där motståndarna är kvar. Värderingen av situationer på mittplan är för ofta för dålig helt enkelt.

Dessutom använder man sig på tok för lite av ytterbackarna. Varken Joel Burström eller Hampus Wallgren spelar som några moderna ytterbackar. Nio gånger av tio när UFC har bollen på offensiv planhalva så är backlinjen i en rak linje på egen planhalva.

Tappar man bollen exempelvis högt uppe i banan på kanten, ja då kan Forward sätta fart för det finns ingen som direkt sätter press.

Men det fanns godbitar också. Simon Mårtenssons targetspel exempelvis. Erik Lundström samt mittlåset Mihailovic/Löfgren även så. Ali Jasim stundtals riktigt bra på högerkanten.

Förväntar mig mer av ”Böni” dock. Ska man ta avslut från halvplan så krävs att man har lite mer krut än så.

ooo

Mer om lördagens bravader i ett senare inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *