Let’s go crazy

Det har varit en intensiv helg med det ena fotbollsresultatet efter det andra. För att göra allting så enkelt som möjligt så summerar jag det mesta och det bästa i punktform.

– Om vi nu ska rangordna så var helgens bästa resultat Umedalens 2-0-seger över Sollefteå. Anledning? Jag hade pyntat in hela mitt Expekt-konto på UIF och Danny Persson frälste.

– $$$$

Det är en början så att säga.

– Umeå FC:s förehavanden har jag berört i ett tidigare inlägg (se här). Det man kan tillägga är ju att Umeå FC faktiskt är obesegrade efter fyra omgångar och Sudar i kassen har bara släppt in ett mål.

Ramona Bachmann blev ju stämplad i fredags. En undersökning visade att hon fått en blödning i foten. Schweiziskan ska känna sig för på träningarna innan onsdagens match. Möjligheten finns att hon spelar.

– Mariehem SK förlorade mycket överraskande hemma mot Hudik. Själv såg jag inte matchen utan det var kollega Jerry Lindkvist som var på plats å VF:s vägnar. MSK verkar ha spelat riktigt bra i första halvlek men föll ihop totalt i andra.

– Flera serier har ju sparkat i gång. Däribland damtvåan. Det gick inge bra för Mariehem här heller. Förlust 2-3 mot toppkonkurrenten Notviken. Marielle Sikström hjälpte åtminstone mitt VF-coachen-lag med ett mål. Åkullsjön fick med sig poäng tack vare Nathalie Mårtensson. Morön hade inte en chans i bortamatchen med Assi.

– Sunnanå fortsätter sin höga målfabrikation. Fyra nya mål borta mot Gustafs GoIF där spelet däremot inte imponerade. Tränare Tikkanen var inte nöjd när jag pratade med honom. Men det är ju som sagt tre poäng som är de viktigt och de tog SSK. Linda Fransson, Emelie Marklund, Anna Bodén och Isabell Rönnmark hängde för Sunnanå.

– Umeå Södra tog andra raka segern när man besegrade Gideonsberg med 1-0 på Swedbank Park i Västerås. En klockren defensiv och fokus på fasta situationer gav utdelning. Matchens enda mål gjorde Malin Jonsson-Fredriksson i 58:e på en frisparksretur. En laginsats i all sin härlighet.

– Herrtrean då? Tegs SK kvitterade två gånger om mot Alsens IF och fick med sig en poäng. Örnfjäll och Oskar Gunnarsson frälste. ”Robban” tog tredje raka efter mål av Robin Nilsson och Jesper Larsson i första halvlek. Självmål heter helgens hjälte i IFK Umeå-lägret. Det var nämligen han som säkrade tre poäng borta mot Salsåker. Nykomlingen Sandvik har det fortsatt tungt. 3-6 hemma mot topplaget Friska Viljor. Efter 4-0 i paus på Storsjö Arena var det tack och godnatt.

– Han har haft det kämpigt med sjukdomar under försäsongen. Nu verkar Rikard Eriksson vara tillbaka i gammalt gott slag. Mot Kiruna blev det tvåa mål för Sorselesonen. Thomas Strömgren (fyran i VF-coachen) satte 3-0 i andra halvlek på Tannen. BIF-målvakten Achmed Al-Fadli ska enligt rapporterna varit grym. Malå däremot fick bara en poäng hemma mot Bergnäsets AIK. Nykomlingen radade upp chanser men lyckades inte näta förrän Tobias Thomson agerade säkerheten själv från elva meter.

– Nu börjar det likna något på folkbladet.nu. Webbsidan fullkomligen svämmar över av kortref från alla länets hörn.

– Mest intressanta i söderfyrans premiäromgång var förstås matchen Obbola IK-Ersboda FF. Ett UFC-förstärkt Obbola vann med 3-2. Adam Chennoufi, Robin Arestav och Stefan Ågren ”målade” för OIK. Johan Eriksson och Peter Reinholdt nätade för EFF.

– Damtrean? Här har ni ”Jocke” Englunds fylliga rapporter från samtliga matcher.


Glada Flurkmark-målskyttar i form av Paula Strömkvist, Anna Burström, Camilla Lind, Isabelle Fredriksson.

En massa dravel. För lite tyckande.

Måste bli mer sådant.

2 kommentarer

  1. På vf-coachen står det att det var Oskarsson och Johan Bergström som gjorde målen och inte örnfjäll. Själv har man ju örnfjäll i laget så man hoppas att det stämmer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *