Förlust i finalen

Jag missade finalmatchen mellan Brommapojkarna och GAIS men så här skriver Gothiacup på sin hemsida om matchen:

Matchen började i ett högt tempo där båda ville göra anspråk på Tipselit-trofén, som förmodligen är den mest prestigefulla klassen i Gothia Cup. I den 15:e minuten kunde GAIS ta ledningen efter att Linus Tornblad tagit sig in framför målvakten och kunde nicka in en hörna. I anfallet efter var BP framme och kände på nätrasslet men målet blev korrekt bortdömt för offside. Det märktes att mycket stod på spel för det var hårda dueller och lite irritation på planen vilket skapar en extra spänning både på planen och hos åskådarna. Detta var också den första matchen som visade ordentlig stämning på läktaren då många gaisare tagit sig till Gamla Ullevi för att se sina ungdomar spela.

I andra halvlek började BP bäst men det var GAIS som kunde utöka ledningen på en kontring genom Fredrik Jonsson. Strax därefter tillkom även 3-0 på en kontring då Linus Tornblad blivit frispelad på vänsterkanten. Med tre mål upp och femton minuter kvar hade BP tappat lite av lusten och GAIS kunde kontrollera återstoden av matchen och även bjuda på några fler målchanser men utan resultat.

Jag tog mig ett kort snack med Edwin som självklart var besviken efter förlusten. – Givetvis känns det riktigt tråkigt att vi förlorade men vi får inte heller glömma att vi gör en riktigt bra turnering, säger Ekholm.

Han var också nöjd med sin egen insats. – Jag får absolut vara nöjd med mitt eget spel i turneringen och jag ska försöka att fortsätta spela bra nu när serien snart drar igång.

***

Jag utlovade ett inlägg med lite bilder från cupen men jag har lite problem att få ut dom så jag gör ett nytt försök imorgon.