Div II och div III

För er som varit lite oroliga om hur Spöland/Vännäs damer respektive herrar ska göra inför kommande säsong, så kan jag nu berätta att både damerna och herrarna kommer ta klivet upp.

Andreas Bengtsson tränare för damerna var riktigt nöjd med med vad laget har presterat denna säsong. – Det känns oerhört kul att vi vinner serien eftersom allt har gått så himla fort.
Så ni överväger inte ens att spela ett år till i trean?
– Nä, inte en chans, varför skulle vi göra det? Vi hade möte med tjejerna igår och alla var riktigt laddade på det här.
Men ni får behålla alla spelare?
Ja, som det ser ut just nu så blir den ända skillnaden att vi kommer öka träningsdosen en aning, avslutar Bengtsson.

***

Torgny Gustafsson sa följande om Spöland/Vännäs.
– Vi har gjort en fantastisk säsong och det känns riktigt kul med div III.
Ni kommer alltså att ta klivet upp?
Ja, absolut! Mitt uppdrag när jag kom till Spöland/Vännäs var att ta upp dom till division III inom två år så konstigt vore det ju om vi skulle tacka nej då.
Jag frågar samma sak som jag frågade Bengtsson, får ni behålla alla spelare?
– Ja som det ser ut just nu får vi det och vi har inte fått förfrågningar på någon spelare hittills så det är ju positivt för oss.
Du tränade ju IFK Umeå förra säsongen som spelar i division III mellersta hur ser du på att hamna i den mellersta trean om du jämför med norra?
– När jag tränade IFK så var det ju betydligt längre resor. Närmsta bortamatchen var ju i Ö-vik sen var det Östersundsresor för hela slanten. I år har ju serien varit betydligt bekvämare så de känns positivt. Vi har nog ingen chans att hamna i norra så vi riktar in oss på mellersta. Jag hoppas även att Ersmark om det nu blir dom som får kvala vinner kvalet så att vi får ännu mer västerbottenslag i serien, avslutar ”Togga”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *