Sen hörna

 

Länets skyttedrottning tar mammaledigt.

Betsele värvar brödraduo och Södraforward provar med Spöland Vännäs.
Fotbollshörnan är tillbaka med senaste nytt från länsfotbollen.

Nästa år blir det division V-fotboll igen på Svergovallen i Sorsele!
Sorsele IF slutade tvåa i västra sexan men när först seriesegraren Umgransele FF tackade nej till uppgång och sedan Umedalens FF drog sig ur serien fick Sorsele förfrågan om division V-spel.
– Spelarna vill gå upp så det är bara att köra på, säger årets tränare Joakim Holmlund som dock inte fortsätter.
På spelarsidan fortsätter alla som det verkar men Sorsele har kvar att lösa tränarfrågan inför division V-comebacken.
ooo
2011 års skyttedrottning, Anna Burström, Flurkmarks IK, ska bli mamma och tar ledigt från fotbollen.
I stället får Flurkmarksgänget tillbaka Kristina Lindvall och Frida Andersson, som var mamma­lediga i fjol och dessutom är Ulrika Björnehall och Emma Gruffman tillbaka efter skador.
ooo
Mer Flurkmark. Herrlaget tar klivet upp i division IV och har klart med två förstärkningar. Forwarden Marcus Sjögren från Röbäcks IF samt mittfältaren Rasmus Andersson Fredheim, Rödåbygdens IK.
– Vi rycker i spelare här och var. Vi söker väl två försvarsspelare till och då känner vi oss ganska komplett, säger tränaren Jens Björnehall.oooLite UFC. Klubben har ambitionen att koppla målvakten Jonathan Johansson till klubben uppger sportchefen Håkan Bäckström. Johansson var utlånad till Umeå FC från Skellefteå FF under hösten.ooo
Skellefteå FF har gjort klart med ett utländskt nyförvärv till. Tidigare i höst skrev Östersunds mittfältare Robbie Clark på för klubben och nu är anfallaren James Burgin klar för FF. Den Derbyuppväxte 22-åringen spelade den gångna säsongen med Sollefteå Gif i division II där han gjorde åtta mål på sju matcher.
– Han har bra attityd och är väldigt ambitiös. Han är kvick och stark framåt, säger Arne Olofsson, sportchef i FF.
ooo
Division III-laget Betseles nye sportchef, Thomas Strömgren, har varit aktiv. Malå IF-bröderna Fredrik och Joakim Johansson är klara för Betsele som även värvat lokalrivalen Lycksele IF:s 19-årige mittback Simon Birgersson.
Förhoppningen är att kunna stärka truppen lite mer också.
– Vi försöker hitta guldkornen i inlandet, vi vill helst har spelare som bor här, säger Strömgren som ju själv lägger skorna på hyllan och som i januari får besked om klassforwarden Rikard Erikssons framtid.
ooo
Division II-nykomlingarna Spöland Vännäs har tappat två backar, Rebecka Davis, som flyttar, och Linn Furberg som slutar. I stället har de, som bekant, värvat backen Madeleine Nilsson från Mariehem.
ooo
Mer Spöland Vännäs. Umedalenduon, målvakten Lisa Eklund och ­backen/ mittfältaren Tina Törnqvist, provtränar med laget. Det gör också Södra Ungdoms unga forward Johanna Forsmark.
– Hon är en väldigt snabb och kvick forward och vi behöver bredda lite på anfallspositionerna, säger tränaren Andreas Bengtsson.oooBurträsk FF satsar på en ledartrio kommande säsong. Lars-Martin ”Lajja” Wikström och Peder Schönfeldt fortsätter och delar på huvudansvaret och Gunnar Holm går in som assisterande tränare.
ooo
En som kliver av tränarjobbet är Mariehems FF:s Stefan Nylén. Kenny Brännberg kliver in i stället för honom och ny lagledare för damlaget blir Jonas Karlsson, som tidigare hade flickor -97.
ooo
På spelarfronten hoppas Mariehems FF få in yngre förmågor.
– Vi hoppas att ett antal yngre spelare ska ta klivet upp till farmarlaget, säger Jonny Hjelm, ledamot i damsektionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *