Hörna

 
Två av Umeå FC:s tre provspelare från Sierra Leone har anlänt och gjort några träningspass med klubben. Nu i helgen ska högerbacken Mohamed Kamanor samt anfallaren Albert Kargbo få visa upp sig i träningsmatcher mot IFK Luleå (idag) och Tegs SK. På tisdag kommer tredje spelaren, mittfältaren Ibrahim Kallay. Ett beslut om man skall erbjuda spelarna kontrakt kommer komma ganska omgående

, – Vi kommer att behöva ta ett beslut ganska snabbt, säger sportchefen Håkan Bäckström till kollegan Otterhall.

***

Sunnanå har gjort klart med Åsa Berglunds ersättare och hon kommer från Asien. Det är den 25-åriga kinesiskan Yanru Zhang som skrivit på för klubben.
Zhang, med både spel i U20-VM och a-landskamper i bagaget har nyligen varit med det kinesiska landslaget i Algarve Cup.
– Yanru är en mycket ödmjuk och målmedveten tjej som ser fram emot att spela i Sverige och träna hårt med bra målvaktstränare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

**
Mer målvakter, SSK:s seriekonkurent Umeå Södra har också gjort klart med en ny målvakt och det är Alyssa Whitehead som närmast kommer från WPS-ligan.
– Vi är så jävla glada att vi fixat det här, säger sportchefen Tom Bergström.
Whithead beskrivs som en hårt arbetande målvakt som är duktig i luftspelet och hon har en hyfsad längd.
Däremot tappar Södra en annan försvarskugge, nämligen nyförvärvet från MSK, Anna Karlin. På grund av nytt jobb flyttar Karlin till Uppsala.
Samtidigt så hoppas Södra på en förstärkning genom den före detta UIK-spelaren Maximé Lindholm, som efter ett års uppehåll satsar på en comeback och nu tränar med norrettanlaget.

**
Skellefteå FF fick behålla sin stjärnforward Leo Englund men nu tvingas dom vara utan honom under större delen av försäsongen då denne fått en käkfraktur. Det var under de första minuterna under förra lördagens träningsmatch mot IFK Luleå som olyckan var framme för Englund.
– Det kom ett långt inkast och jag böjde mig ner för att skalla bollen, men då kom det en spelare bakom och jag vet inte om det var en spark eller ett knä som träffade mitt huvud, jag kände bara att det small, berättar Englund till Norran.se

**

GUIF har tappat en del spelare men fyller nu upp laget med massa talangfulla juniorer underifrån och till veckan ryktas det även om att det ska komma några spelare på provträning.

**

Axel Olofsson tidigare mittback i Mariehem ryktas göra comeback med fotboll och då ligger FC Mary’s Home bäst till som redan har en hel del ”veteraner”. Något som talar emot comebacken är att Olofsson sista åren hade en knäskada som inte ville ge med sig, hurdan den är nu är dock oklart.

***
Både division VI-laget Hjoggböle och division V-laget Mjövallen är i visst behov av folk. Nu har klubbarna skickat in papper om att ingå farmaravtal till Västerbottens fotbollsförbund.

**

Sandåkern ryktas få en otroligt stark förstärkning, det är nämligen så att Johan Wilhelmsson kan komma att bli utlånad till moderklubben då han fått veta av UFC att han är en av spelarna som kommer bli utlånade. Om det är någon sanning i detta rykte är dock oklart då jag inte fått tag i huvudpersonen för en kommentar.

**

Det var det lilla från hörnan denna vecka, som sagt det var sportlov och jag har varit bortrest. Det blir garanterat en större nästa veckan.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *