”Draggen” vidare till semi

”Draggens” tjejer tog sig vidare till SEMIFINAL som spelas på hemmaplan i April. Här kommer lite om matchen.

Dragonskolan inledde matchen klart bäst med ett fint passningsspel och man lät Danderyd jaga mycket boll. Hemmalaget från Stockholm försökte istället med ett ordentligt och fysiskt spel men fick inte ut mycket av det. Efter cirkus åtta minuter så satte  Jessica Edlund (UIK) 0-1 för gästerna efter en fenomenal passning från Amanda Skyltbäck (UIK). I slutminuterna av den första halvleken så satte Umeå IK:s och förmodligen Sveriges största talang Lina Hurtig 0-2 efter en hörna. I den andra halvleken spelade ”draggen” av matchen och Danderyd skapade i princip ingenting förutom något slarvpass från bortalaget som blev någon halvchans. Spiken i kistan satte Hanna Sandström (UIK) genom att göra 0-3 återigen efter en fenomenal passning från Skyltbäck.
– Vi spelar otroligt bra idag och vi ger dom inte en chans i hela världen att komma in i matchen, säger lagledaren och Idrottsamordnaren på Dragonskolan Jonatan Lundberg.
Extra beröm förtjänar Innermittfältsparet Tina Törnqvist och Amanda Skyltbäck som var lugna och trygga med ett vårdat passningsspel. Men absolut bäst var Lina Hurtig.
– Hon var så jävulskt bra jag finner nästan inga ord, jag är mäkta imponerad, avslutar Lundberg angående Hurtig

**
Där fick ni lite SM-nytt,  Hörnan kör vi som vanligt nuförtiden på fredag. Nu håller vi en tumme för Chelsea sista 10 minuterna så United kan rycka i ligatoppen. Glory glory!