Resultat

 

Sunnanås damer tog andra raka segern och denna gång blev det Gustafs GOIF som fick spela offer. 2-4 blev resultatet och Erika Nilsson-Wara, Emelie Marklund, Perpetua Nkwocha, Carina Holmberg. blev målskyttar.

Även Umeå Södra vann, man slog Bollstanäs med 5-3 hemma och målen gjordes av Carys Hawkins 2, Therese Kapstad, Jessica Rostedt, Lisa Lantz.

Det har spelats lite i helgen, Mariehem vann återigen denna gång med 4-0 mot Sollefteå efter mål av Kim Lundmark ggr 2 samt, Fredrik Fjellström-Winka, Pär Vidmark.  - Det känns skönt. De hade bra kontringsspel, men det kändes lugnt. Vi hade väl full kontroll hela matchen, sa tvåmålsskytten Lundmark efter matchen.

Skellefteå FF vann med 4-1 mot Umedalen som dock satt långt inne men till slut lyckades man vinna med en skön marginal. Målen gjordes av  Leo Englund 2,Timothy McNeil,  Samuel Pont-Laisfeldt. för FF och Umedalens mål gjordes av Alaa Mohammad.

Teg föll borta mot Assi med 1-0, vilket Även Morön gjorde som förlorade hemma mot Härnösand med samma siffror.

*

IFK Umeå vann i helgen i seriepremiären med 3-2 efter ett avgörande som satt långt inne, Mattias Lidberg  född-95 blev stor matchhjälte då han rullade in avgörandet på övertid. Övriga målskyttar blev Sebastian Frisén och Patrik Eriksson. Lite komiskt var det efter matchen då reporten ville ta ett kort på Lidberg som svarade med väldigt väldigt liten röst, – Nej jag vill inte…

Spöland/Vännäs var riktigt nära på att knycka alla tre poängen från topptippade IFK Sundsvall, men i slutet lyckades Sundsvall kvittera och ”Toggas” grabbar fick nöja sig med en pinne. Matchen slutade 2-2 och både målen gjordes av mittfälltsgiganten Peder Åström.  Jag tror absolut, absolut att Spöland/Vännäs blir att räkna med i år.

Robertsfors förlorade i premiären med 1-2 hemma på Stantorsvallen mot Luleå SK. Målet gjordes av Jens Bergström.

Sunnanå vann dock sin debut hemma mot Övertorneå med 2-0 efter mål av Joel Bohman och Robin Andersson.

**

I veckan kommer det komma inför division fyra herrar samt div tre damer. Sen ska det försökas med en sammanställning av de ännu lägre serierna pga. önskemål!

4 kommentarer

  1. Hur kommer det sig att på VF-coachen finns herrlag div IV med, men inte damlag? Hörde någon kalla den divisionen ”ointressant”. Kan förstå om man tycker division IV damer känns lite ”ointressant” men nog är väl herrlagen minst lika ointressanta då… ? Spelar själv i fjärde divisionen, synd man inte föddes med en snopp

    • Bra fråga, har ställt mig den också. Grejen är att resonemanget som gått för skaparna av coachen är att det finns betydligt mer spelare i ”omsättning” som det skrivits som gör att det blir svårare att hålla koll Samt, att många av spelarna som har varit ”med” ett tag blir alldeles för överlägsna och kan ligga på en 4-5 baljor per match. Kan köpa att du reagerar och uttrycker ditt missnöje men jag kan tyvärr inte göra så mycket.

  2. lägsta divisionerna i både herrar och damer är oftast rätt mycket folk i omsättning samt lite svårare att ha koll på alla. Samt tror jag också det finns mindre intresse ifrån folket som inte är delaktiga själva i själva serierna själva.
    Det är vad jag tror, samt tycker.

  3. Om man läser mellan raderna, är det alltså könsdiskrimineringen jag syftar på. Varför herrar men inte damer är huvudfrågan. Inte huruvida intresset finns eller inte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>