Så gick dagen

Mariehem vann till slut på Skogsvallen med 3-1. Morön tog dock ledningen i den 3:e minuten efter mål av Isak Pettersson som hittade nätet med ett överlångt inlägg. Kviitteringen kom två minuter senare, genom mittfältsmotorn Jonatan Lundberg. Sedan så vinklade Fredrik Vinka-Fjellström in 2-1 bara minuten senare. Med 20 minuter kvar så satte  avige mittfältare Niklas Wiberg spiken i kistan med sitt 3-1 mål. Fick genom lite sms till några spelare lite sagt efter matchen.

– Efter deras ledningsmål är vi riktigt bra men i slutet på första och i princip hela andra tappar vi spelet och gör bara det vi ska, säger Niklas Wiberg.

– Jag får enkelt stöta in den från två meter efter ett inlägg och det är skönt att vi kommer tillbaka så snabbt i matchen, säger Jonatan Lundberg om sitt mål.

– Larsson slår en läcker vänsterchip som jag matar in på ett behärskat sätt, säger Fredrik Vinka-Fjellström om sitt mål.

– Jag kände mig som en gam, jag var hungrig efter mer men det gick inte vägen idag, säger Kim Lundmark om att undertecknad påstod att han hade hamnat i en formsvacka.

***
Tyngre gick de för Teg, Man förlorade tyvärr hemma med 0-1 mot Sollefteå. Målet kom i den 59:e minuten genom Daniel Hatumngimana. Det ska dock sägas att Teg dras med otroligt många skador just nu och jag tror med fullt manskap och friskt folk så kommer det vara ett hel annat Teg vi kommer att få se. I dagens match hade man en trupp på 13 man vilket säger en hel del, hur långt bort Örnfjäll är från spel är oklart men jag ska försöka kolla upp det till veckan.

**

Spöland/Vännäs tog säsongens första seger då man slog Burträsk hemma med 4-1 målskyttar där har jag ingen koll på ännu, men det kan ni läsa om på folkbladet.nu eller på Folkbladet coachens sida. Det blev betydligt mer mål än jag tippade vilket är kul.

***
Storuman blev krossade av Dorotea. 5-0 blev det till gästerna och mer om målskyttarna hittar ni som tidigare nämnt på folkbladet.

*
Umedalen vann toppmötet mot Flurkmark med 1-2. Träffade Flurkmarks Maja Bergqvist innan matchen som var lite arg på mig för att jag tippade Umedalen som segrare. Men där fick jag allt rätt maja. målen hittar ni på….. folkbladet.nu.