Mer blågult

Så var det dags för lite mer Sverige, om än detta är något mer inaktuellt. I förra veckan togs nämligen U19-landslagstrupperna ut till stundande Euro Floorball Tour i Tjeckien respektive Finland. Som vanligt så hittar vi lite gott och blandat från länshåll.

ooo

På damsidan lämnade Skellefteå sina bidrag i form av produktiva duon Emelie Marklund och Frida Norström. Den sistnämnda drogs ju med sjukdom på landslagslägret i våras men får därmed en ny chans att visa upp sig på allvar nu.

Dalen lägger till Jenny ”JG” Gustafsson, Ida Linné samt en av höstens utropstecken i Andrea Gidlund till samlingen. Från Iksu-håll hittar vi inte helt oväntat Cassandra Edberg och Iza Rydfjäll och RIG Umeå bidrar med Julia Persson och målvakten Pauline Karlsson.

ooo

Vi konstaterar glatt att Team Thorengruppens giftige rightare Fredrik Ottosson fick plats i en mycket namnkunnig trupp. Kul för ”Otto”! Desto tråkigare är att hans klubbkamrat, tillika en av mina personliga favoriter i Emil Johansson endast fick nöja sig med reservplats efter utvecklingslägret på Bosön i september – ett läger där Victor Öberg från samma klubb kanske kunnat förärats en plats? Nåja, konkurrensen är stentuff och det är inte helt lätt att välja när utbudet är av så kolossala mått, jag förstår kaptenerna.

Västerbottens kontribution på herrsidan kommer annars till största del från RIG:et där Albin Engholm, Robin Johansson och inte minst Tim Wiklund fått plats. Kanske borde det rymts ytterligare någon från det hållet.

Tim Wiklund var ju hursomhaver med och vann VM redan förra året och är väl inte direkt någon överraskning. Så här kommenterar han de blågula möjligheterna och om sig själv som eventuell lagkapten i landslagsdressen.

- Chanserna är alltid stora för det svenska U19-landslaget, men motståndet är bättre än man tror. Tjeckerna till exempel är helt klart på frammarsch.

- Bindeln är inget måste, men jag ser mig gärna som en lagkapten. De testade mig och ytterligare en kille som kaptener under en internmatch på Bosön i september men annars har jag inte fått någon hint.

ooo

Tim Wiklund är ju helt klart en spelare som går en mycket ljus framtid till mötes. En längre intervju med honom kommer upp här på bloggen i dagarna så det tycker jag inte man ska missa.

Till dess, håll klubban i styr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>