Dan före derbydan

Har måhända nämnt det i förbifarten tidigare, novembervädret. Man blir så ofantligt grå inombords en månad som den här, med mörker, regn och slask, slask, slask. Då äntligen kommer derbymåndag som ett brev på posten!


Ville Lahdensuo och Ole Mossin i tvekamp under fjolårets derby. Imorgon kväll får de följa derbyt från annat håll.

Umeå City och IBK Dalen har visserligen stött på varandra i diverse DM-uppgörelser under de senaste åren, men när det är Superligamöte det handlar om så är det på allvar. Imorgon är det dags igen! Tvivlar på att det finns så mycket till biljetter kvar och för de som missar matchen live så kan ju alltid ta en titt 19.15 på TV4-sport som sänder matchen. Lagen är laddade, jag är laddad och jag hoppas att du är laddad!

ooo

Ville Lahdensuo, bilden ovan, gjorde idag debut för Team Thorengruppen som 5-3-slog Wibax Piteå i herrtvåan. Och visst fick Ville vara med i protokollet när han tre gånger fick sona sina regelvidrigheter på botbänken. Det ska dock sägas att det inte bara var finländaren som fick erfara domarnas onåd utan matchen präglades av många utvisningar.

ooo

Jippi! Ersboda knep sin första poäng i herrettan! Det tog bara tio omgångar..
Allvarligt talat, jag tycker synd om Ersboda som verkar ha hamnat i en negativ spiral av oflyt. Idag kvitterade IBK Handen till 3-3 med dryga halvminuten kvar, blytungt. Visst, truppen är klart decimerad gentemot i fjol (tappet av radarparet Forsgren-Reinholdt visar sig) men nog borde man kunnat skrapa ihop en något större poängskörd så här långt.

ooo

Dalendamerna klarade inte av att följa upp gårdagssegern. Idag fick man stryk av Täby i en oerhört viktig sexpoängsmatch som slutade 4-0. Det är bara att bita ihop och komma igen och jag tror inte man har några problem att ladda om till nästa kamp – på fredag väntar nämligen storasyster Iksu på andra sidan mittlinjen. Kan bli drag!

ooo

Och Holmsund City tog årets första fulla pott i damettan efter 5-3 hemma mot IBK Boden. Tätefteåtösen Sofia Sandström var tillsammans med Ida Hjelm poänghetast med tre vardera. Hittar varandra bra gör de också! Det är för övrigt dags att börja lyfta från botten nu för jumbon.

ooo

Slutligen lite damtvåan där Vindeln går fram som en skördetröska och radat upp segrar. Rutinerade Johanna Nygren, duktiga Evelina Eriksson och 92:an Martha Hällgren ligger i poängligans yttersta toppskikt. Giftigt! Kan för övrigt nämna att några Täfteåspelare i min bekantskapskrets stötte på den sistnämnde under fjolåret, och var eld och lågor, ja för att inte säga smått lyriska över hennes kvalitéer på plan. Något att spana in kanske!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *