Segerbild från Stockholm


Snipers in black: Ida Linné, Sandra Larsson, Frida Stegeby gjorde Dalens mål mot Huddinge.

Jajebus! IBK Dalen fick med sig tre poäng borta mot Huddinge (2-4), när helgens huvudstadsturné inleddes under lördagen. Ida Linné gjorde två mål i välbekant Stockholmsmiljö, Sandra Larsson var desto längre ”hemifrån”  men hittade också rätt, liksom Frida Stegeby. Viktigt är att man kan klara av att vinna mot lagen längre ned i tabellen. Dalen har haft svårt att hitta hem när man förväntas vara det spelförande laget, men det är en del av spelet man måste behärska för att komma topp-8.

Måste säga att jag har imponerats av Dalen-tjejerna så här långt. Ärligt talat ville jag väl inte helhjärtat tro att ett totalt nydanat lag med så många unga influenser skulle återfinnas på slutspelsplats efter nio spelade omgångar. Dessutom med ganska gott om luft till bottenträsket.

Nä, hatten av för tjejerna och en bugning till tränartrojkan. Det känns som att Urban Karlsson med sitt driv och engagemang, Henrik Vilhelmsson med sitt urkloka taktiska snille och Tony Bergström som limmet som håller samman lagfogarna, har man hittat helt rätt i kompletteringen runt ledarstaben.

Idag väntar Täby i en klassisk sexpoängsmatch kring slutspelsstrecket. Jag tror stenhårt på Dalen i den drabbningen! Har den känslan bara.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *