City bäst i stan

Tabellen ljuger aldrig sägs det. Och visst är det så – man är sin egen lyckas smed, what goes around comes around, och så vidare. Men ikväll handlade det minsann inte om tabellplaceringar hit eller dit. City ville mest, spelade bäst och då förtjänar man att vinna med 6-3.

Ett derby är ju alltid ett derby med ett härligt ös i den fullsatta Gammliahallen. Men det kändes som att det var mer som stod på spel än publikens gunst och ”Bäst i stan”-stämpeln. För City handlade det också om att visa att man inte på långa vägar glömt bort hur man spela den där raka, snabba, publikfriande innebandyn. För det har man då minsann inte, och idag tog man fram den.

Inför matchen pratade jag om att en nyckel för Dalen var att få igång fler kedjor än den första. Men ack så blek samtliga svarta var under långa stunder. Nilsberth var det länge sen jag såg misslyckas så fatalt med sina patenterade skottförsök. Samuelsson och Kronberg en skugga av sina riktiga jag. Sen upplevde Fredrik Hörnqvist i målet en av sina sämre dagar.

ooo

Peder Bodén fick uppgiften att beskriva matchen med tre ord och sa så här.

– Det räcker med ett. Dåligt.

Domarparet Hammerin och Boström hade inte en av sina bättre dagar och orsakade ibland griller i huvudet på Dalenlirarna som fick nöta botbänken vid flera tillfällen.

– Jag tycker de var nästan sämre än oss. Det var slag, hugg och sena tacklingar.

ooo

Mycket av City-segern kan tillskriva återkomsten av ett länge förlorat försvarsspel. Täckta skott, kampvilja, hårt jobb i markeringsspelet, och det viktigaste av allt – Erik Ställ, målvakten som ikväll klev fram på allvar och stängde igen det mesta av butiken. Hade också några fenomenala utkast och bland annat ett ”hockeyass”.

– Senast borta mot Järfälla var vi riktigt bra. Skillnaden mellan då och idag tycker jag är Ställ. Han hade en dålig dag då men var raka motsatsen idag, sa Johan ”Lingon” Lindgren som själv var riktigt bra ikväll.

– Bara ett mål som fattades, men det var en jättekul match givetvis.

Det vilda blå jublet som utbröt i samband med slutsignalen visar hur skön vinsten var.

– Otroligt viktigt, sa Lingon.

– Underbart, underbart, underbart! Sa Daniel Pettersson.

ooo

”Peppe” Reinholdt var ett riktigt lokomotiv ikväll och tuffade på bra matchen igenom. Två mål och matchens snyggaste assist på matchens snyggaste anfall blev det också. Samarbetet med Lingon förträffligt likaså.

– Det är väl inget som just jag och han har snackat om, men han är duktig med boll och då är det enkelt att lira. Det såg man ju inte minst på nåt av målen.

Ersbodasonen blev ämne för en TV-intervju också, men var avslappnad såväl där som inför kamerorna på plan.

– Det är faktiskt inget jag tänkte på. Man kan ju som inte springa runt på plan och fundera kring det.

ooo

Sammanfattningsvis: En mycket möjlig vändpunkt för City. Och ett nederlag som Dalen helst vill glömma. Nu får man leva med stans lillebrorstämpel, oavsett vad tabellen säger. Åtminstone till lagen möts igen 20 Januari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *