Dubbelt upp

5-6 förlusten mot Tyresö var en missräkning för ett City med stukat självförtroende. I returen i Eriksdahlshallen fick en sen julklapp i form av tre oerhört viktiga poäng.  Lånet av Schäfer ser ut att bli ett riktigt lyckodrag då han i högsta grad låg bakom 8-4 segern. Först gjorde han viktiga 2-1 målet efter 10.41 av första perioden och fem minuter senare passade han till Erik Forsgren som satte 3-1.

3-3 stod det med sju minuter kvar av andra. Då assisterade Schäfer först till Forsgrens 4-3 mål och sedan Jernbergs 5-3 mål.

…och efter 25 sek av sista gjorde han själv 6-3.

Med andra ord sju poäng på två matcher för den rutinerade räven.

ooo

Samtidigt tog Dalen emot Sirius inför 1007 förväntansfulla. Själv satt man fast på redaktionen med rituppdrag. ”Årets tråkigaste match” var kollega Lina Bergströms omdöme. Domarparet Borghoff/Schwela förklarade varje avblåsning för såväl spelarna som ledarna liksom kioskpersonalen. Många skador och utvisningar gjorde det till en ryckig match där Cedric Rüegseggers 5-4 mål i tredje gav Dalen andrummet som behövdes för att ro segern i hamn. Ketil målade i öppen kassen och Sirius tröstmålade med tre sek kvar.

…stor dramatik på läktaren när en person svimmade. Men eventuell fara avvärjdes av kunniga människor.

”En bild säger mer än 1000 ord” heter det. Därför en bildkavalkad från matchen. Bilderna tagna av VF-fotografen Ulf Hägglund.