Cup-matchen med rivalitet

Det kanske är dumt av mig att utnämna Sandåkern och Thorengruppen till rivaler. Men efter de heta mötena i fjol och i brist på andra matcher med sting så räknar jag de lagen som varandras rivaler. Jag vill hajpa den här matchen och eftersom jag har en blogg där jag kan skriva om vad jag vill (nåja) så väljer jag att göra det också.

I morgon tisdag möts dem i DM-kvartsfinal på Iksu. Thorengruppen med 22-1 i ryggen och Sandåkern med 7-3 förlusten mot Gävle. Båda lagen är inblandade i strider på olika håll, Thoren för uppflyttning, och Sandåkern för att ta en plats i nästa års allsvenska.

Därför vore det dumt att säga att matchens är säsongens höjdpunkt.

– För oss känns det som en jäkligt bra träningsmatch. Tidigare år har det varit mycket prestige men vi spelar inte i samma serie i år. Vår serie är ojämn så för oss blir det en bra värdemätare, säger Thoren-tränaren Janne Lundquist.

– När man väl står där så vill man ju vinna men vi har inget stort fokus på den här matchen. Ett bra tillfälle för oss att nöta detaljer inför lördag. Men killarna kommer nog få blodad tand när de ser Thorengruppen på andra sidan, säger SSK-tränaren Jonathan Brolin.

En mycket bra träningsmatch med viss prestige med andra ord. Själv ser undertecknad det som en riktigt het match och är väldigt osäker på hur det kommer sluta. Thorengruppen vann i Nolia Cup och har således plusstatistik den här säsongen.

– Men Sandåkern är jättebra. De har gjort det riktigt bra och är med i alla matcher mot topplagen. Jag tror att det kommer klara en allsvensk plats, säger Lundquist och fortsätter.
– Vinner vi serien och Sandåkern slutar åtta så kommer vi mötas i kvalet. Då kan det bli en riktigt, riktigt het match.

Thorens Elias Conradzon har varit småsjuk och är ett osäkert kort. Samma scenario har vi i SSK där Magnus Ranberg och Johan Königsson är frågetecken inför matchen.

Matchstart 19.15, Iksu Sportcenter Arena. Vinnaren möter Umeå City i semifinal.

ooo

Patrik Lundström till Dalen? Känns inte som en förstärkning Dalen behöver. Tycker att man bör fortsätta ge förtroende till spelare som Filip Stenmark, Peter Grönroos och Kim Lundström. Inte på långa vägar färdiga spelare ännu men potentialen finns där och i dagens innebandyvärld är det hemvävda spelare man ska satsa på.

…annars blir det som det blev så att säga. När det inte finnas några pengar till löner finns det inget som håller dem kvar i Umeå. Tyvärr.

Mattias Wallgren är å andra sidan en riktigt bra värvning. Landslagsback som är en av Sveriges bästa i egen zon. Det är ju framförallt en riktigt bra defensiv back som Dalen saknar mest.

2 kommentarer

  1. Bålan, sansa dig lite nu va.. Patrik Lundström var Dalens bästa back förra säsongen. Klart som korvspad att han hade vart en förstärkning. Stabilitet och rutin lyser med sin frånvaro i Dalens backuppsättning den här säsongen.

  2. Hallå, något efterspel på matchen då? Vad hände, vilka vann, vilka var bra, vilka gjorde mål hur såg det ut??

    Môcke bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *