Så får hon chansen

Iksus Therese Andersson har tagit plats i Jan-Erik Vaaras damlandslagstrupp till Finnkampen. Som 28-åring debuterar ”Mini” i landslaget, där hon har varit reserv tidigare.
– Det känns jätteroligt. Jag hade inte aning hur de tänkte innan. Lite kom det som en överraskning eftersom jag inte hört något sedan VM-lägret, säger hon när bloggen ringde.

Att hon inte var med i VM-truppen var konstigt. Då låg hon tvåa i poängligan och landslaget har inte överflöd av högerskyttar. Nu med VM-guldet som facit kanske man inte ska vara överdrivet kritisk. Men att inte Therese Andersson fått chansen tidigare är minst sagt makabert.
– Jag har varit reserv några gånger tidigare men närmare en landskamp än så här har jag aldrig varit. De ska testa lite nytt och så där. Jag kommer åka ned och ha kul. Har ingen press på mig, då brukar det oftast slå tillbaka hårdare, säger hon.

Victoria Wikström, Josefina Eiremo och Malin Eriksson är med. Liksom Ex Dalen-trion Isabell Krantz, Moa Schilström och Anna Renström.

Anna Wijk och Emelie Wibron lirar som bekant med U19 inför stundande U19-VM.

ooo

Erik Ställ väljer att ta uppehåll från innebandyn på obestämd tid. Under några veckor ska han tänka på annat än innebandy då det inte varit kul den här säsongen.
– Jag har varit less under en längre tid. Varken matcher eller träningar har varit roligt. Nu passade bra att ta det här uppehållet då Gunnar (Domeij) kom in. Jag ska försöka hitta ny energi till innebandyn, säger han.

Inledningsvis handlar uppehållet om en vecka eller två.

ooo

Arash Moini. Så heter Skellefteås nya headcoach. Den förre Skellefteå Innebandy- och Jönköpingstränaren ska hjälpa Skellefteå Innebandy i jakten på ett nytt kontrakt.
– Jag är ganska nollställd i mina förväntningar. Har knappt sett dem i år men av det jag sett och hört när jag pratat runt är att det finns kvalité som jag vill få ut.

Tillsammans med Ove Johansson förde han Skellefteå Innebandy till slutspel säsongen 2006/2007. Frida Lindberg, Josefin Andersson och Angelica Johansson har han haft tidigare. Moini var i somras i högsta grad aktuell som ny Dalen-tränare men hittade då inget jobb i Umeå. Han har även tränat Jönköpings IK i Superligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *