City i centrum

Vi börjar väl med Umeå Citys herrar som tog tre viktiga poäng borta mot Sirius. 6-1 slutade matchen där framförallt tvåmålsskyttarna Mikael Zingmark och Peter Reinholdt imponerade. Den sistnämnde satte 3-0 i boxplay. I målet visade Gunnar Domeij återigen sin storhet.
– Skönt att vinna men det här räcker inte. Det är bara att fortsätta, sa ”Putte” Eklund till kollega Bergeman.

…kedjan med Zingmark, Reinholdt och Söderkvist var riktigt bra mot Järfälla i söndags. Nu fortsatte man på samma sätt. I skrivande stund fungerar inte innebandy.se så vet om dem spelade tillsammans igen men det antagandet gör jag. Fräckt va?

Saxat från ett kritiskt unt.se:

”Målen haglade in bakom Tomas Åhrberg i målet.
0-1 (2.39): Thomas Holmgren rundade Siriusboxen och avlossade ett inte helt otagbart dragskott från långt håll.
0-2 (5.49): Jesper Johansson slarvade som siste man och Peter Reinholdt kom fri och sköt högt upp i nättaket.
0-3 (16.15): Sirius fick en chans i power play, men var oerhört uddlösa och med sju sekunder kvar av fem mot fyra-spelet kontrade Umeå i stället in 0-3 efter nytt Siriusmisstag.”

ooo

Umeå Citys damer vann även dem. 4-3 mot Sävar IBF i en match där gästande Sävar ledde med 3-1 inför sista men City vände och vann. Sista målet? Det gjorde Matilda Lundgren med tre min kvar genom att skjuta på en täckande Sävar-spelare och bollen letade sig i mål efter att ha gått i en båge över Sävar-målvakten.

Carina Hammarström (målskytt) och målis Felicia Tjäderborn bra i hemmalaget City. Susanne Persson (också målskytt), Sandra Johansson och Ida Westin bra i Sävar.

– Vi har verkligen inte marginalerna med oss. Nu är det riktigt, riktigt tung, sade en uppgiven Sävar-tränare i Olle Eliasson.

ooo

I herrtrean har Gimonäs UIF lämnat in en protest mot Gamla Stan. Anledningen är att Gamla Stan använde sig av två spelare som inte är licensierade. Upptäckten gjordes i resultatrapporteringsprogrammet IDA.

Lördag kl 11 på Vildmanna möts Gimonäs och serieledaren Vildmännen. Går protesten igenom får GUIF två nya poäng och vinner man mot Vildmännen blir det GALET jämnt.

Matchen i matchen? Treans poängkung Petter Eriksson mot trean i poängligan, GUIF:s Emil Schefström.

ooo

Det sprakar om fredagens derby mellan Iksu och IBK Dalen. Iksu Ungdoms Amanda Öhman går som bekant till Dalen efter helgens DJ18-SM, och åt motsatt håll går Caroline Lundmark. Mer om det i fredagens VF-tidning.

Anna Unneby och Julia Nordin är fortsatt borta för Dalen. Ina Rhöös och Susanne Ekblom båda knäskadade och borta. Magsjuka Evelina Sjöberg likaså.

Kom i tid till matchen. Iksu har nämligen det häftigaste match-introt jag sett.

…och man räknar med fullsatta läktare.

ooo

DJ18-SM som sagt. I Gammliahallen vimlar det av landslagsspelare under helgen. Det är nämligen regionsslutspel i DJ18-SM och Cassandra Edberg och Iza Rydfjäll förstärker Iksu Ungdom. Dalen har flera från a-laget men från klara sig utan Jenny Gustafsson (spelar för moderklubben Täby) och Ida Linné (Rig:are som endast får spela med moderklubben – som inte är med).

93:an Anna Torstensson är med i FBC Uppsala och såväl som KAIS Mora och Falun bidrar med landslagsspelare. Kan bli bra underhållning. Gruppspel lördag och slutspel söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *