”Häftigaste jag varit med om”

Finnkampen är över för den här gången. Sverige var rätt så överlägsna och vann totalt med 11-1. Det roligaste med helgen var att Skellefteås Frida Norström imponerade så pass med U19-landslaget att hon fick vara reserv även på A-landslagets match.
– Det häftigaste jag varit med om. Jag var väldigt förväntansfull och nervös men alla var jättesnälla och välkomnade mig direkt in i laget, sa hon till kollega Lars Lindberg.

Dalens Filip Stenmark debuterade i U19-landslaget och gjorde dessutom mål. Ett välplacerad slagskott från kanten betydde 3-2. Assisterade gjorde Rigs Tim Wiklund, som också blev utsedd till matchens lirare.
– Till en början var vi tagna av stundens allvar men sedan släppte det. Jag tycker att vi tog över helt efter det och var de dominerande laget, sa Stenmark när bloggen ringde upp.

– Jag tror inte jag hunnit ta in alla intryck ännu. Det var verkligen över alla förväntningar. Nu ska jag hem och träna stenhårt för här (i landslaget) vill man spela igen.

Mer om Finnkampen kan ni läsa i Thomas tidigare blogginlägg.

ooo

Ersbodas herrar och Holmsunds damer reste gemensamt till Uppsala för matcher mot FBC Uppsala. Mer gemensamt? Bägge förlorade med 12-1 och det var samma domarpar.
– Vi förlorade inte på grund av domaren men det här liknar inget jag sett tidigare. Det är skrämmande vad dåligt. De fick slita oss i kläderna och göra annat utan åtgärd, dundrade Holmsunds-tränaren ”Bosse” Nygren.

Julia Nyberg tröstmålade för Holmsund. Sandra Salomäki, Hanna Sandemo och målvakten Josefin Ylivainio (född 1995) bäst i Holmsund.

Ersboda-tränaren Tomas Hugosson-Wallgren var mer sansad vad gäller domarparet.
– Vi förlorar helt av egen maskin. Mot Uppsala måste man ge 100 % och det gjorde vi inte första kvarten. Då stod det också 6-1 till dem. Efter 5-1 dog vi av helt härligt. Innan dess var det jämnt chansmässigt men skillnaden att de gjorde mål.

Hugusson-Wallgren får tröst sig med att Per Olofssons 1-1 kvittering kom till enligt skolboken. Från eget hörn tills Olofsson rakade in den i öppen kasse med fem passningar. Och att IBK Ersboda-förvärvet Adam Wennberg gjorde en riktigt bra match. Skoningslös i defensiven.

Onödigt vetande? Ex-Rigarna Magdalena Sjelin och Jonas Hruby gjorde ett respektive två mål för FBC Uppsala.

ooo

I damtvåan tog IBF Dalen några kliv närmare seriesegern genom att besegra Umeå City med 4-3. I en spelmässigt sisådär match visade Dalen sin rutin trots att Umeå City kämpade tappert. 17.56 kvitterade Citys Mimmi Engman till 3-3 men dryga minuten senare drog Dalens Veronica Boman försvaren och la sedan upp bollen i krysset. Vackert.

IBF Dalen som för övrigt besitter verklig rutin i form av Johanna Wahlberg (31 år), Veronica Boman (31), Sofia Eklund (32) och Maria Bäckström (28). Med den erfarna fyrlingen talar mycket för att Dalen kniper förstaplatsen i damtvåan.

ooo

Till sist. Detta får inte missas. Inifrån Dalens damers omklädningsrum. Kan bli en youtube-klassiker.

youtube::ZfY_LoBUNKA::

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *