Rudd – fågel eller fisk?

Sarven är en karpfisk som lätt förväxlas med mörten. Den trivs i grunda, näringsrika vatten med mycket växter och förekommer i Sverige såsom över ett flertal kontinenter världen över. Latinskt namn: Scardinius erythrophthalmus.

Jag tror vi stannar där.

Nej, det är inte saxat från Myror i brallan-Ola och ja, det är egentligen ganska oväsentligt i sammanhanget. Men för den som missade engelskalektionerna i skolan så är den engelska översättningen för sarv inget mindre än – Rudd. Så nu vet vi det.

Det ska nämligen handla en del om Alexander Rudd. Hans Rig Umeå nöp till sig tre viktiga poäng i jakten på serieseger i herrtvåan när man igår tillbakaslog Skellefteå IBK med komfortabla siffrorna 14-3.

Den 17-årige Sandvikensonen klämde till hårdast av alla och ut kom nio poäng – ett mål och hela åtta (!) assist. En remarkabel siffra för en av seriens mest bollkära spelare, och den skörden skickade honom förbi Michael Sandin och Andreas Carlbom upp i poängligaledning med 74 poäng.

Tror för övrigt att Rudd kommer dra till sig uppmärksamhet från de stora ulvarna i Superligan nästa säsong och jag skulle vilja påstå att han behöver hårdna till ännu mer. Hans kunskaper med innebandyklubban är det nog ingen som ifrågasätter, men hur är det med inställningen och disciplinen? Fysiken?

Jag dömer bara grabben efter hur han sett ut när han spelat, så jag kan mycket väl pendla mellan rätt och fel.

ooo

En rätt intressant helg med innebandyögon sett. Herrtvåan och damettan rullar vidare med matcher idag och under valentins dag. I herrettan spelar Sandåkern en enormt betydande bortamatch mot IBK Handen. Vinst där och man har häng på allsvenskaplatserna.

Sen har vi ju givetvis Superliga- och Elitserielagen. Men de sagorna berättar vi om i helguppföljningen.

ooo

När innebandyn ska bli en OS-kvalificerad idrott låter jag vara osagt. Men när den dagen kommer ska jag vara en del av invigningen.

Min plan? Flytta till Australien, Argentina eller något annat varmt men innebandyavlägset land och nypa en plats i deras trupp. Vattentätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *