Where do we go from here?

Två halva innebandymatcher avverkades denna milda vår-lördag 2010. Anlände Iksu Sportcenter Arenan när klockan stod på 16.00 av andra perioden i mötet Thorengruppen-Sundsvall. På förhand talade mycket om en målrik match. Undertecknad fick se noll mål och ett oinspirerat och viljelöst Thorengruppen.

Skulle uttrycket ”motivation slår klass” vara en regel så skulle BK Sundsvall tagit med sig alla tre poäng hem. För de kämpade och slet medan Thorengruppen gjorde inte fullt så mycket.

Men det är klart leder man med 5-0 mot nästjumbon i den alltför ojämna herrtvåan så är inte inspirationen och viljan på topp. Men utan ”Fluddan” Lundberg i mål och bättre skärpa hos gästerna hade det kunnat straffa sig.

Bland utespelarna visade debutanten Petter Sandström att han blir en nyttig förstärkning.

ooo

Om Thorengruppen slutade spela när segern ”var i hamn” så gjorde Iksu raka motsatsen mot Falun. I det två perioder jag såg så spelade man lika aggressivt och med lika passion som när det stod 0-0. Nu verkar tredje perioden ha blivit desto mer avslagen men i matchens två första perioder visade Iksu mästartakter.

Victoria Wikström verkar trivas allra bäst i boxplay. I den spelformen är hon helt dominant.

…vilket bollsinne Faluns Sara Kristoffersson besitter. En konstnär i ordets rätta bemärkelse.

…kul att Emma Hamrén fick göra sitt första mål. Ännu en produkt från Daniel Jernbergs Iksu Ungdom (även om hon har Täfteå som moderklubb).

…Faluns matchplan lyckades inte alls. Ett alldeles för långt lag gjorde att Iksu-spelarna hela tiden kom rätt vända med fart i offensiv zon. Då blev det också som det blev.

…i Iksu-lägret talar man om ständig utveckling. Where do we go from here?

ooo

Dalen förlorade mot nästjumbon Lockerud trots såväl ledning med 1-0, 4-3 och 5-4. Tränare Tony Bergström fick rätt som tippade att lördagsmatchen skulle bli ruggigt tuff. Två tvåmålsskyttar i Veronica Arnqvist och Jennie Holmgren. Hilma Thofte hängde en kasse.

ooo

Skellefteå förlorade med…4-15. Individuella misstag från Skellefteå avgjorde. Malin Kågström bäst. Imorgon gästar Falun Eddahallen.

ooo

Efter 15.21 av tredje satte Sandåkerns Niklas Blomberg 7-6. Sjutton sekunder senare kvitterade IBK Handen och 19.01 avgjorde man. Vinner Odelberg/Ingarö mot Gävle har SSK fem poäng upp till en allsvensk plats.

För Ersboda kom säsongens 13:e förlust. Johan Andersson-Lindqvist gav Ersboda ledningen men ett mål i andra och två i tredje av Hagunda gjorde att nollan i vinstkolumnen är fortsatt intakt för Ersboda.