Vickan show Dalen!

Fick mig en diger innebandysöndag med behållning i två olika bemärkelser.

Den första hette Victoria Wikström. Hon gjorde fem mål och lite som hon ville när Iksu piskade (nåja) topplaget KAIS Mora 7-5.

Apropå Iksu. Vi har ställt frågan förut och vi kan ställa in den på repeat hela våren om vi så vill: Vilket lag ska kunna rå på ett motiverat Iksu? Det är underhållning varenda gång och åtminstone jag tycker mig kunna se något utav en uppgivenhet hos motståndarlagen redan tidigt i matcherna.

Men tillbaka till Vickan. Det är lätt att fastna i framgångsfällan. Som den yttre betraktaren låter man sig ofta luras att enbart se det bra i en spelare med framgång, medan man endast fastnar i det genomruttna hos spelare med istappsform. Victoria Wikström faller under kategorin spelare där man endast tycks se världsklassprestationer.

Är det världens bästa spelare vi pratar om? Bloggen har varit inne på det förut, och med dagsformen inräknad så hör hon definitivt till toppkandidatern. Ave!

ooo

KAIS Mora har ju som bekant ett ungt och hungrigt gäng tjejer. Mest av allt sticker poängmaskinen Therése Karlsson ut. Ruggigt kompetent tjej som helt säkert återfinns i landslaget inom ett par år.

ooo

I nordvästra England – Merseyside – använder man flitigt uttrycket pure class. Ikväll ska jag applicera det på IBK Dalen och Johan Samuelsson.

IBK Dalen – Balrog 13-3. Där har vi behållning nummer två.

Målen regnade nämligen inte bara ned över Gammliahallens golv, de smattrade i samklang med de taktfasta applåderna. För att sila bort det något karikerade tugget så kan vi konstatera att det var en av de helt klart bättre innebandymatcher jag sett denna vinter. I alla fall ur ett rent underhållningsmässigt perspektiv.

Johan Samuelsson snudd på världsklass. Men han kan ännu bättre – och det är det fina i saken! Fortsätter han utvecklingskurvan får han snart en jättebula när han slår i taket.

– Vi vässade slutspelsformen, sa Robin Nilsberth.

Och nu är slutspel nära för de svarta. Några tankar:

Kim Lundström har verkligen fått en nytändning men framförallt självförtroende genom hans förtjänstfulla insatser på backposition. Ser ruskigt stabilt ut, kul för Kim som verkligen hoppat ur frysboxen!

– Hoppas Peder Bodén slutar åldras.

– Hoppas Ketil Kronberg bjuder på fler volleykanoner i stil med aftonens.

Anton Ermling är kyligare än lovligt. På gott och ont (mestadels gott).

ooo

Umeå City förlorade borta mot AIK vilket inte var till så stor förvåning. Målminuset desto mer bekymrande. 12-3 slutade matchen i ”Gnagets” favör. Det var synd skulle man kunna säga.

ooo

Det har länge varit klart att Umeå City missar slutspel. För Dalendamerna är det i och med dagens förlust mot Pixbo med 7-5 nu definitivt. Synd med tanke på den lovande hösten.

ooo

Skellefteå IB i samma serie – med 26 insläppta mål på hela helgen orkar jag inte ens kommentera. Tycker mest synd om nykomlingen.

ooo

Till sist får ett av årets mest uppsnackade derbyn (bakom kulisserna vill säga) en liten stund i rampljuset. Herrfyrans möte mellan bittra rivalerna IBF Dalen och Sandåkerns SK/2 slutade med 6-5-seger till de förstnämnda.

Enligt rapporterna ska SSK ha förtjänat åtminstone en poäng. Behöver jag säga mer än att enligt samma rapporter var bloggkollega Joakim Bålfors matchens kung?

Pure class! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *