Le Iksu

Imorgon fredag väljer Iksu semifinalmotståndare direkt efter den femte kvartsfinalen mellan Falun och AIK. Iksu får inte välja grundserietvåan Rönnby. Man har alltså Balrog/Falun alternativt KAIS Mora/Endre att välja bland.

Balrog bör ta Falun och i den andra kvarten känns det lite mer ovisst men Endre får utgångstipset. Anledning? Hemmaplansfördel.

Alltså faller allting på plats har Iksu Balrog och Endre att välja bland. Jag tror att Iksu tar: Balrog faktiskt.

I en semifinalserie känns det som att lagmaskinen (no kidding) Iksu klår Balrog. I ett fullsatt Globen vet man inte vad Emelie Lindström, Amanda Wendelstig och Hermine Dahlerus kan hitta på under 60 minuter.

Visst är Balrog ett tuffare motstånd än Endre alternativt KAIS Mora men Iksu är bättre och trots att Iksu relativt enkelt slog Örnsköldsvik fick man ändå vissa problem när motivation och viljan lyste med sin frånvaro. I en semifinalserie mot Balrog måste Iksu-spelarna vara fullt fokuserade från matchminut 1. Är man det så vinner man och får då en betydligt lättare resa i en eventuell final.

I en final i Globen spelar det av naturliga skäl mindre roll vilka som står på andra sidan.

Ska bli intressant att se hur Jocke Sjöström och Peter Grubbström tänker.

ooo

Årets spelare-nomineringarna duggar tätt. Först ut var Emelie Lindström och Kim Nilsson. Sedan Victoria Wikström och Magnus Svensson. Tio kandidater ska nomineras. Känns som att drottningen av Globen kommer få priset på damsidan.

Alltså åtta kandidater till på herr- och damsidan. Vilka fler från Iksu? Wijk? Stenvall? ”Mini”? Eiremo?

På herrsidan: Peder Bodén? Ketil Kronberg?

1 kommentarer

  1. Å andra sidan kan man vända på det. IKSU kommer under alla omständigheter (mest troligt) få möta Rönnby i final. Till final måste man gå, annars har man inte lyckats med någonting, mer än att återupprepa bragden att man vinner serien, men åker ur i semin. Är det då inte bättre att verkligen ”säkerhets-välja” t ex Endre som man aldrig förlorat mot, än att riskera något mot ett starkt lag som Balrog?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *