Fredagsplock

IBF Falun slog, enligt mig, överraskande ut Balrog i ena kvartsfinalen. Samtidigt slog Endre KAIS Mora och Iksu valde gotländska Endre som semifinalmotståndare.
-Det var som spelarna som avgjorde. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och var överens i slutet, säger ”Jocke” Sjöström.

Det är ju som bekant längre till Visby än till Falun.
– Iksu har aldrig förlorat mot Endre. Även om det är längre så är det ett trevligt ställe att spela på. Betydligt roligare än vissa andra, säger Sjöström.

Mitt tips på Balrog gick alltså i stöpet på grund av att dem åkte ut. Inget annat.

Första semifinalen spelas antingen på måndag eller tisdag nästa vecka. Det är Iksu som väljer.

ooo

Johan Samuelsson har haft anbud från andra Superliga-klubbar. Enligt Urban Karlsson hela serien och konstigt vore väl annars. Men huvudpersonen själv räknar med Dalen nästa säsong.
– Jag trivs så pass bra här. Det är väl också den stora anledningen till att det gått så bra, att man även trivs utanför. Vi kommer nog komma överens snart, det är bara smådetaljer som återstår, säger Samuelsson.

ooo

Kvalmatchen med stort K spelas imorgon. Kvalretur Sandåkern-Thorengruppen 16.00 på Iksu Sportcenter. Thorengruppen måste som bekant vinna med fyra mål för att nå playoff 2.
– Det är alltid lättare att jaga än att bli jagad. Jag tycker vi är det bättre laget i första matchen men bjuder på samtliga av deras mål. Samtidigt är dem effektiva vilket är klart imponerande, säger tränare Peter Hugosson-Wallgren.
– Ingen omöjlighet att vi släpper in 4-5 baljor och måste göra 8-9. Skjuter man 36 skott är det ingen omöjlighet. Deras målvakt (Niklas Ivarsson) kan inte ha två sådana sjuka matcher i rad. Då är det Superliga-klass.

Thoren får klara sig utan Andreas Westerlund, borta pga jobb, och Adrian Grande som är utomlands. I Sandåkern är Johan Reichler tveksam och Christer Jernberg helt borta.

– Vi förbereder oss för en anstormning. Vi vann förra matchen för att vi tog jobbet och var rejälare i försvarszon. Nu är vi ödmjuka och ska jobba stenhårt. Större mirakel har ju trots allt inträffat, säger SSK-tränaren Jonathan Brolin.

SSK som för övrigt gjort klart med Umeå City IBF-tränaren Johan Eriksson inför nästa säsong. Eriksson och Jonathan Brolin basar tillsammans över Västerbottens P17 och nästa säsong kommer man alltså även basa över Sandåkern tillsammans.

ooo

Vildmännen spelar kvalmatch 2 mot K4 IF. 5-5 i första. Nu avgörs det imorgon 13.30 på Vildmanna. Bloggen är på plats i form av Thomas K.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *