Bästa som kunde hända Iksu

Ettan kom, tvåan kom och trean kom så småningom. ”Då menar du Iksus mål?” replikerar den logiska farbrorn medan han puffar vidare på rökpipan. Nej, det var ju faktiskt Endre som gjorde de tre första målen i den första semifinalen och ledde efter en period. ”Jocke” Sjöström ändrade om hejvilt i kedjorna, ersatte Malin Alfredsson med Elin Nordin i mål. Vad händer? Iksu reducerar två gånger om genom Wikström och Söderqvist.

Men Endres tajta defensiv och vassa kontringar ger utdelning igen då lagkaptenen Emma Järlö sätter 4-2 i boxplay. Iksu-kaptenen Ekblom reducerar innan Camilla Wahlström sätter 5-3. Då står klockan på 16.41 av andra och nog var det många som tänkte att en bomb i innebandyvärlden var påväg att brisera.

Men icke sa nicke. Iksu visade prov på grym vilja som hämtade upp till 5-5 innan andra var slut. I tredje perioden rycker Iksu med fem mål mot ett allt mer tröttkört Endre.

”Vickan” Wikström blir noterad i poängprotokollet i sex av Iksus tio mål. Starkt utan tvekan. Tycker annars att en som sällan får de stora rubrikerna men ändå är viktig för Iksu är Namita Andersson. Idag, liksom flera tidigare matcher, är det hon som är absolut bäst i egen zon. Det offensiva spelet överlämnar hon till backpartnern Wibron.

Elin Nordin hoppade in i kassen och gjorde några riktigt svettiga räddningar. Minns framförallt  Emma Järlös friläge i början av tredje perioden.

ooo

Menar att detta var det bästa som kunde hända Iksu. Endre visade att Iksu kommer att få slita för varje seger och Iksu visade att man klarar av att spela under press. När Iksu fortsätter att mala på orkar Endre slutligen inte med.

ooo

PP-spelet var annars bedrövligt från Iksus sida. Känns som det är läge för förändring i den spelformen. Tycker att Wibron bör styra med Frida Stenvall och Wikström på kanterna, Wijk längst bak och med Martina S i mitten. Nu blir det alldeles för stereotypt med antingen skott från kanten eller inspel från Wijk eller Wikström. Hela tiden.

Med Wibron längst bak får Iksu en som kan hota med sitt skott men även kan slå diagnolpassningen till Wijk. Sedan att Wikström och Wijk vågar byta plats för att röra om i grytan.