”Världens bästa nyförvärv”

Spekulationerna var visserligen inte mångfaldiga, men de fanns ändå där. Det gör de inte längre.

Andreas Carlbom har kritat på ett fräscht ettårsavtal med Thorengruppen som än en gång säkrat upp en hejdundrande affär.

– Carlbom är världens bästa nyförvärv, säger Janne Lundqvist, tränare i Thorengruppen.

Statistiken talar för sig själv. ”Calle” kan ståta med 92 poäng på 20 matcher (61+31) över den gångna säsongen i div II. Med andra ord innebär det ett snitt på makabra 4,6 poäng/match. Det är hutlös, vansinnig och förödande överlägsenhet.

En poängspruta av yppersta Superliga-klass kommer givetvis fortsätta leverera i ettan framöver och så länge motivationen finns kommer Carlbom vara navet i Thorengruppens framtidssatsning.

Att man nu säkrat upp Carlbom innebär även förstärkta signaler till ytterligare klasspelare. Umeå Citys Mats Jonsson kan få svårt att stå emot locktonerna från Thorengruppen, trots att det innebär ett divisionsmässigt nedköp. Om Raja Thorén även ror den affären i land så kan det bli ännu en skojig vinter för årets vinnare av herrtvåan.

ooo

Umeå City gjorde för några veckor sen klart med Olle Eliasson som ny tränare för damlaget. Nu får han sällskap av sin gamle vapendragare från Sävar – Jonas Söderström.

– Mitt val inför nästa säsong var att vara kvar hos Sävar eller prova nya vingar hos Umeå City tillsammans med Olle (Eliasson). Ett av mina skäl till detta var att utvecklings möjligheterna både för mig själv och det lag jag ska träna ser större ut hos Umeå City IBK, säger Söderström i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *