”Inte göra bort sig i Superligan”

vasterbotten_1.jpg

Glada målskyttar i Jonas Hjelm, Emil Johansson och Jesper Fransson. FOTO: Jim Johansson

Först distriktslags-SM. Så väl Västerbottens tjejer som killar inledde med att spela 08.30 i morse. Bäst gick det för – killarna. 4-4 mot Västmanland, ett resultat som gav mersmak.
– Jag tycker nästan att vi förtjänade alla poäng. Vi fick inte in bollen samtidigt som vi bjuder på tre indianare, vilket berodde på premiärnerver. Samtidigt kände vi att kan vi dämpa misstagen så kan det bli riktigt bra, säger kaptenen Jonathan Brolin.

Lite väl kaxig var man inledningsvis mot Västernorrland i andra matchen. Efter 7.30 av andra perioden ledde Västernorrland med 5-1. Ett ordentligt snack i första periodpausen och sedan en time out efter 5-1 målet gjorde att Västerbotten tog sig i kragen. Emil Johansson passade först till Jesper Fransson 2-5, sedan Fransson igen 3-5 och innan andra perioden var slut Jonas Hjelm  4-5.

Efter 1.49 av tredje kvitterade Jim Johansson. Men som en blixt från klar himmel gjorde Västernorrland 6-5.
– De hade typ två skott i sista perioden så det var verkligen en blixt från klar himmel, säger Brolin.

Men Emil Johansson och Västerbotten ville uppenbarligen annat. 10.26 fick man straff som Johansson satte. 28 sekunder senare spelade Per Olofsson fram Emil som dribblade en kille och sedan la bollen i bortre. En vändning som heter duga var fullbordad.
– Vi gjorde oss förtjänt av segern. Vi spelade bra halva matchen och det räckte. Emil Johansson var riktigt bra och Filip Stenmark drar ju ett jättelass, förklarar Brolin.

Västerbotten spelade länge på tre backar med Stenmark, Adam Wennberg och Mattias Salmela. Jesper Fransson gjorde tre mål och ett ass i första matchen. Emil Johansson grym mot Västernorrland. Härligt att Brolin/Johan Eriksson coachar ordentligt. Det ger resultat. Emil Johanssno började som back men slutade som forward.

Tjejerna å andra sidan inledde med förlust. 3-4 mot Uppland i första matchen. Västerbotten ledde med 3-2 tills det återstod en minut av matchen. Då satte Upplands Gezelius 3-3 och med ynka fyra sekunder kvar avgjorde Evelina Sparf. Tungt, tungt. 17.15 börjar match nummer 2 mot Örebro.

ooo

Kommande Dalen-backen Mattias Wallgren och hans Wiler-Ersigen kan i morgon avgöra schweiziska finalen. Man leder med 3-0 i matcher i finalserien mot HC Rychenberg.
– Vi är det bättre laget helt enkelt. Vi har tre starka femmor som pumpat på i alla matcher. Jag tror inte vårat lag skulle göra bort sig i Superligan, skulle nog gå till slutspel tror jag. Här i Schweiz finns det en 4-5 lag som håller hyfsat hög klass, berättar Wallgren på telefon från Schweiz.

Tillsammans med bröderna Hofbauer, Patrick Mendelin och Oliver Hirschi bildar Wallgren Wilers fruktade andrafemma.
– Rychenberg är ett kontringslag som vi lyckats hålla nere. De har inte spelat så smart mot oss samtidigt som vår målvakt gjort det riktigt bra.

Avsluta med guld i Schweiz vore väl inte helt fel?
– Givetvis vore det riktigt skönt. Vi misslyckades i Europacupen och i inhemska cupen så det är hög tid att vi revanscherar oss med ligaguldet.

ooo

Håll utkik på Silly Season-sidan. Den är mer levande än aldrig förr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *