SM-final för grabbarna

Det här är stort. Det är riktigt stort. Västerbottens P17 har gått till final i distriktslags-SM efter att ha besegrat först Skåne med 4-3 i kvarten och sedan storfavoriten Stockholm i semin med 7-5. Senast Västerbottens grabbar var i final hette stjärnorna Peder Bodén och Daniel Marklund.

Vad som gör finalplatsen ännu mer imponerande är att man faktiskt slutade tvåa i gruppen och förlorade sista gruppspelsmatchen mot Värmland med 6-1. Västergötland som man möter i finalen slutade också tvåa i sin grupp, de förlorade mot Stockholm med 7-3…

Rigs Emil Johansson kommer med största sannolikhet bli uttagen i All Star-team. Backen som mestadels lirat forward den här turneringen har fullkomligen öst in poäng. Matchens lirare i semifinalen. I skrivande stund är han fyra i poängligan med 15 poäng (7+8) på 6 matcher.

Nu är inte Filip Stenmark någon som sprutar in poäng men alla vet hur bra han är defensivt och även han lär väl vara en kandidat till All Star-team.

Västerbotten har spelat ett äckligt disciplinerat och tajt försvarsspel och kontrat framgångsrikt. Man har en perfekt mix i truppen (pajaser och mer lugna) och moralen och kämparviljan verkar det inte vara något fel på. Nej, det här är stort. Det är ju Västerbottens-tjejer som prenumererat på medaljer/framskjutna positioner men den här gången är det killarnas tur. Ett riktigt bra bevis på kvalitén på länets innebandy, exempelvis har fyra i truppen spelat i division 4 i år.

När jag pratade med kapten Brolin efter första dagen (som slutade med en oavgjord och en seger) trodde han på en rolig fortsättning. Men att det skulle räcka till final, så roligt tror jag inte ens Jonathan Brolin föreställts sig att hans lag skulle ha.

ooo

För Västerbottens F17 slutade SDF-SM 2010 i gruppspelet. I första matchen mot Uppland tappade man 3-2 ledningen i matchens sista minut till 3-4. Sedan avfärdades Örebro enkelt innan man fick oavgjort mot Dalarna. Västerbotten vann skotten och Dalarnas målvakt blev utsedd till matchens lirare. 2-2 slutade den matchen efter mål av Amanda Öhman och Magdalena Mäki.

Öhman som för övrigt blev bästa poängplockare i Västerbotten med 6 poäng (3+3) på tre matcher och var mest framträdande i Västerbotten F17, trots att hon är ett år yngre och trots att hon varit sjuk i över en månad innan och fick klartecken för spel först i torsdags. Impressive.

Även backen Isabell Lilja förtjänar ett omnämnande för sin insats på detta SM.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *