SM-Guld till Västerbotten!!

SM-GULD!

Distriktslags-SM i P17-klassen har aldrig riktigt varit Västerbottens melodi. Men nu snackar vi början till någonting nytt.

Västerbotten nöjde sig nämligen inte bara med att mangla sönder favorittippade skåningar och 08:or i kvarts- respektive semifinal, utan gjorde även slag i saken när det gällde som mest. 2-1-vinsten i finalen mot Västergötland var precis den nagelbitare som en final ska vara med förlängning och straffläggning, men framförallt innehöll den rätt vinnare i en underdog – Västerbotten.

Det är helt makalöst! Finns få ord för hur stort det här och jag tror inte ens innebandybloggens vokabulär räcker till för att beskriva vilken hejdlöst stor bragd det rör sig om för ett lag som kunde varit nöjda bara genom att ha tagit sig till slutspel. Därför stannar jag där.

Så vad ska lyftas fram?

Utan att ha varit på plats så råder det inga tvivel om att det funnits ett laghjärta som bankat sig blåslaget för att försvara de blåvita färgerna. Tränarduon med Jonathan Brolin och Johan Eriksson har svarat för hjärnan och målvakten Simon Johansson (till vardags i Röbäck, matchens lirare i finalen) för den säkra ryggraden. När man dessutom sparkade igång cirkulationen på högvarv i lungorna Filip Stenmark och Emil Johansson (All Star-Team för båda) så fick man en synnerligen välsynkad enhet. Lagmaskinen Västerbotten gjorde det!

Jesper Fransson en annan som kan lyftas fram med sin insats och även exemplifiera den symbolik som ändå finns i guldlaget. IBF Dalen-grabben är en av de fyra hjältarna som till vardags lirar division IV-innebandy, men som spelat fullständigt respektlöst mot mer meriterat motstånd. Ett hyfsat kvitto till länsinnebandyn.

Min bloggfrände Jocke har lovat att fylla på med mer tankar, analyser och givetvis vansinniga superlativ lite senare – det lär ändå inte räcka till.

Grattis till grabbarna!

2 kommentarer

  1. En fantastisk prestation av makalösa killar! Snacka om att detta är mer betydelsefullt än många bragdguld genom historien. Kan ni förstå hur stort detta är? Grattis till all star team-utmärkelsen Filip och Emil!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *