Tillbaka från periferin och in i rampljuset

I går gjorde Johan Samuelsson, som Innebandybloggen berättade i det här inlägget, comeback efter sin skada han ådrog sig i bortasegern mot Storvreta IBK den 13 oktober.

– Det kändes bra att vara tillbaka. Vi tar allt successivt och kommer ta beslut i morgon(torsdag) om det blir spel i helgens match mot Caperiotäby på söndag. Men jag siktar på spel. Sen om det blir hela matchen, halva eller bara en liten bit får vi se, säger Samuelsson.

Massören och sjukvårdaren, Magnus Brandt, har tittat på Johan och tar en dag i taget:

– Vi har en plan med hur vi ska stegra träningsmängden för honom. Han kör specialträning, men vi är väldigt nöjda med hur rehabiliteringen har gått, säger Brandt.

Med Euro Floorball Tour inom räckhåll och ett VM som närmar sig med stormsteg så vill varken Johan, Magnus eller tränaren Håkan Wirtala ta några risker:

– Självklart så har man ju VM i åtanke och får jag minsta känning så kliver jag av såklart. Men jag har en bra dialog med både tränarna och Magnus.

Johan fick dessutom chansen att kommentera min, inte allt för allvarliga, sågning om hans avsky mot mitt kära Liverpool.

– Det är ju som du säger; enda sanna glädjen är skadeglädjen och med ett kompisgäng fullt av Liverpoolsupportrar så är det naturligt.

***

Peder Bodén hoppade in och spelade lite i powerplay i bortamatchen mot Pixbo. Med honom finns ingen risk för att förvärra skadan.

– För honom är det smärtan som styr. Det handlar om att han ska göra sig själv rättvisa och inte springa runt med smärta, säger Brandt.

***

För de som tidigare tyckt att det varit besvärligt att skriva in direktlänken hit till Innebandybloggen, har jag positiva nyheter. Numera hittar man hit bara genom att skriva ” www.folkbladet.nu/innebandybloggen ”. Något som borde underlätta för både er läsare och om ni vill tipsa bekanta om vår blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *