Yesterday

Vi passar på att summera en del av helgen redan nu istället för på måndag. I går spelades nämligen en hel drös med matcher.

Vi börjar med IBK Dalens miniturné till Knäckebrödland där det blev två poäng i den inledande matchen mot Falun efter seger i sudden death. Falun ledde med både 3-0 och 5-3, men Dalen vände på steken två gånger om och fixade extrapoängen med 48 sekunder kvar av förlängningen.

Julia Nordin gjorde 2+2, och Sandra Larsson satte dit två bollar också. I förlängningen avgjorde Amanda Öhman. Ungtupparna levererar! Kul att Nordin fick lite mer utdelning än vanligt för sina fina dribblingsräder.

I dag spelar Dalen sin andra match för helgen mot serietrean KAIS Mora. Det blir nog klart tuffare. Men om Dalen sätter sitt igelkottsförsvar samtidigt som effektiviteten stämmer i kontringarna så vet vi att Dalen kan vinna mot alla lag i serien.

*

I Allsvenskan fortsatte Sandåkern att förlora. Den här gången med hela 4-16 mot Tyresö/Trollbäcken, som i och med segern klev upp i serieledning. Visst, det här är inte matchen som Sandåkern ska vinna i första hand, men förlusten är ändå tung med tanke på att det inte ens var nära, och för att det var den sjätte förlusten i rad.

I nästa omgång möter SSK nästjumbon Hässelby, som tagit hela två poäng, på hemmaplan. Blir det inte vinst där så kan detta bli en historiskt hängig säsong för SSK.

Efter det väntar Odelberg/Ingarö på bortaplan följt av Gävle hemma. Om man ska vara en megaoptimist så har Sandåkern faktiskt en rätt så hyfsad chans att ta tre segrar i rad här, och då skulle det faktiskt finnas ett visst häng på en plats över det förhatliga strecket. Jag tror inte på det själv, men de har en sista livlina här.

När får Sandåkern jubla över tre poäng? FOTO: ULF HÄGGLUND

*

Vi i Thorengruppen reste igår upp till Piteå med målet att hämta hem tre poäng mot Wibax. Så blev det också – vinst med 2-6, och i och med det har vi nio raka segrar. Noterbart är att Andreas Carlbom endast (med calle klykk-mått-mätt) mäktade med 1+0 vilket han fick höra en hel del gliringar om på hemresan. Det är tufft att vara en superstar.

Ersboda drog inåt i landet för att ta sig an K4. Behöver jag säga att det blev spännande? Behöver jag säga att det blev uddamålsseger? Nej, förmodligen inte. Ersboda vann i alla fall med 6-7, och hade en tremålsskytt i Jim Johansson.

Umeå IK spelade ödesmatch mot Luleå borta, och tyvärr för Hummelgängets del blev det förlust med 5-4 i matchen där de verkligen hade behövt en seger. Nu får UIK hoppas att Skellefteå slår Övik i nästa match, så att det fortfarande ”bara” skiljer fem poäng upp till strecket.

*

Mer om söndagens matcher och helgens herrtvåadrabbningar kan du läsa imorgon måndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>