Nisses korta från damettan

IBF Dalen-Sten Sture BK 5-9 (2-4, 3-1, 0-4)
Målen, D: Nina Sorsa 2, Malin Hall 2, Pernilla Stenlund.
Matchen: Sten Sture var det bättre laget i den första perioden och Dalen var bättre i den andra perioden. Sett över hela matchen var det dock inget snack om saken. Bortalaget var bättre och vann också rättvist. Dalen hade sina främsta i debuterande offensiva backen Nina Sorsa och tvåmålsskytten Malin Hall.

Umeå City IBK-Ankarsvik BK 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)
Målen, U: Evelina Sjöberg 2, Malin Strömberg 2, Elin Hilli, Malin Pahkala.
Matchen: Hemmalaget svarade för två riktigt bra perioder och ledde rättvist med 5-1. I den sista perioden chockade Ankarsvik City med att höja tempot, dock var aldrig segern i fara. Umeå Citys poängdrottning Marie Häggström som har dubbelt medborgarskap befinner sig i USA på landslagsuppdrag. I hennes frånvaro var backen Sandra Johansson och forwarden Malin Strömberg outstanding.

RIG Umeå IBF-Sten Sture BK 2-3 (1-0, 2-1, 0-1)
Målen, R: Nathalie Jakobsson, Matilda Sjödin.
Matchen: RIG backade hem och spelade ett mycket bra försvarsspel. Även Sten Sture svarade för en bra defensiv insats. I mittenperioden skapade hemmalaget bra med lägen, men i slutperioden var gästerna starkast och gjorde också det matchavgörande målet. Målvakten Josefin Hofmeijer och forwarden Rebecca Heed-Arvidsson var bäst i RIG.

IBF Dalen-FBC Uppsala 5-2 (3-1, 2-0, 0-1)
Målen. D: Malin Hall 2, Emelie Nordlinder, Felicia Lilja, Sandra Larsson.
Matchen: Dalen kom till spel med en del elitseriespelare och hade en tremålsledning redan efter fem minuter. I mittenperioden spelade Umeålaget ett bra försvarsspel och sista 20 minuterna blev mest en transportsträcka mot slutsignalen. En rättvis Dalenseger och hemmalagets bästa var pålitliga Malin Hall och Anna Unneby som slet hårt i försvarsspelet.