GUIF tog hem ”El Clásico”

Den på bloggen upphaussade matchen mellan Gamla Stan och GUIF blev aldrig riktigt så spännande som man hade hoppats på. GUIF vann nämligen komfortabelt med 6-11.

– Vi gjorde en kanonmatch, troligen vår bästa match för säsongen, säger GUIF:s allt i allo Per Beijar som i sin nya forwardsroll stod för 2+1 i matchen.

I första perioden sprang GUIF ifrån till 0-4 tidigt, men Gamla Stan kunde reducera tre gånger efter lika många försvarsmissar från gästerna.

– Det var onödigt, men vi gick ifrån igen i början av andra och sedan var de aldrig riktigt nära oss, säger Beijar, som bildade femma med Mathias Boman, Jonas Boström, Pär Wilhelmsson och Kristoffer Strandberg. Den femman gick 7-2 i sin match i matchen och skulle definitivt hålla bra i division-I också.

– Ett påhitt att köra mig som forward, men det fungerade riktigt bra för oss. Alla har bra sinne, och vi kan täcka upp för varandra på ett bra sätt och variera spelet och våra positioner en hel del, säger han.

Gamla Stan har ju övertygat hela säsongen men mot just GUIF blev det alltså torsk i båda mötena.

– Jag tycker faktiskt inte de känns så speciellt farliga. De har två spelare som försöker göra allt, där den ena (Fabian) skjuter på allt och den andra (Rasmus) söker passningar på allt, och visst, de gjorde säkert några poäng men när hela laget blir så ofarligt i övrigt så känns det ganska lugnt, fortsätter Beijar.

I och med segern i herrtvåans egna ”El Clásico” så ser tabelläget riktigt bra ut för GUIF.

– Visst är det så. Vi har nu tre bottengäng kvar plus Vildmännen, så det ska mycket till om vi ska missa kvalet nu, säger han.

I ett eventuellt kval kommer GUIF att få möta antingen vinnaren i Norrbotten, som ser ut att bli Kiruna, eller tvåan från Medelpad/Gästrikland/Upplands motsvarande serier.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *