Signerat Lindberg – från Gammlia


Klockan var runt 19-tiden och vi hade avverkat nästan halva matchen i Gammliahallen och för att säga det minsta så tror jag att de flesta Dalenspelare bara ville smita ut bakvägen, men tränartrions val att sätta ihop den före detta förstafemman med Peder Bodén, Johan Samuelsson och Christian Hjort blev ett otroligt lyckat drag. Och det var nog tur det, hade bara blivit tjatig med min 14 000 tecken långa kapning av samtliga medverkande annars – befogat dessutom. Men så blev det ju inte – till slut.

Johan Samuelsson
, Anton Ermling, Christian Hjort och Mattias Wallgren var de som tog tag i saken och påbörjade vändningen för hemmalaget. Passande nog så var det Christian Hjort som fick komma igång på allvar med sitt målskytte igen efter en tid då han inte haft samma absurda målform som i höstas, viktigt för laget.

Även viktigt för Robin Nilsberth att han fick göra mål för stackaren har ju spelat totalt utan självförtroende den senaste tiden och den som tycker något annat kan ju inte ha sett 0-1-målet. Kanske är han på väg till höstformen igen efter lite självförtroende från målet.

Följer i Jackes fotspår och dokumenterar matchen i punktform.

Matchens kompisar:
Max Wahlgren och Jonas Svahn var otroligt snälla med sina före detta lagkompisar. Max Wahlgren med sin frånvaro från positiv påverkan på matchen och Jonas Svahn genom att göra allt han kunde för att bränna alla målchanser han kunde. Jag tror jag räknade till fem solklara målchanser och ingen av dem kändes ens nära.

Dagens bjudning:
Martin Rudeström har inte stått en SSL-match på ett tag och tyvärr så syntes det. Han bjöd på både ett och två mål och av någon anledning såg han lite rädd ut om fingrarna, men samtidigt så var det ju ett tag sen han fick chansen. Robin Nilsberths bjudning till 0-1 assisterar till denna bjudning.

Dagens säkraste:
Av någon anledning valde jag att specialstudera Anton Ermling i dagens match. Om jag räknade rätt så sköt Skellefteåkillen åtta skott. Av dessa gick sex på mål, ett i täck och ett utanför – rätt bra statistik på avsluten ändå. Ermling var grymt bra i matchen!

Dagens mest saknade:
Har nu printat ut tidningstext, webbreferat och snart även ett blogginlägg om matchen och ändå har jag inte använt ordvitsen om Christian Hjort och hur han gjort fyra mål. Det är inget annat än skandal.

Dagens miss:
Den ansvarige som valde, jag är inte 100 procent säker på detta så jag sätter det inom parentes (debutanter och) Umeåbor som domare i matchen måste man ju ifrågasätta. Otroligt dålig stämning på planen och oerhörd mycket ilska mot domarna, som jag faktiskt måste säga var befogad. Ta bara gästernas 2-3-mål. Daniel Simons-Pettersson gör ett bra jobb som går köksvägen och lägger in bollen i målet. Problemet är ju bara att målet är felplacerat med två-tre decimeter och enligt regelboken så är det ändå mållinjen som räknas. Någon som kan förklara detta för mig, kommer förlora sömn på detta annars.

Dagens steg:
Johan Samuelsson började trampa med boll flera gånger i matchen. Vid ett tillfälle var han längst uppe och forecheckade på en back, hann hem för att bryta uppspelet från gästerna, tog upp bollen i planen, föll, kastade sig upp på benen och allt detta utan att varken bli av med bollen – eller bli omsprungen av Bobby Edberg som han hade i ryggen hela vägen. Killen kan fan i mig trampa på med boll.

Dagens tjuv:
Mattias Wallgrens brytning på Bobby Edbergs friläge.
Walle tog ett dumt skott i täck. Gästerna kontrade genom snabbe Bobby Edberg som just skulle kolla upp för att överlista Martin Rudeström då han plötsligt upptäckte att bollen var borta. Walle tog tillbaka bollen och spelade vidare som om inget hade hänt. Tror för övrigt att Walle var den mest påhejade i hela hallen den här dagen…

Extra plus till:

Anton Ermling, Mattias Wallgren, Johan Samuelsson, Filip Stenmark och delvis även till Kim Lundström för sin arbetsinsats. Stenmark brände, även han, lika många chanser som en blöt tändsticksask.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *