Helgsummering

Vi är som vanligt artiga och börjar med damettan, där tre länslag var i farten under helgen.

Iksu Ungdom torskade mot ett poängdesperat IBK Boden med klara 1-5 på hemmaplan. Det kändes något otippat, men Iksu Ungdom befinner sig just nu i ingenmansland och hade ingenting att spela för.

Matchen började dock bra för Iksus del när Josefin Häggström satte 1-0 i första perioden. Men Boden kvitterade sedan på straff i andra perioden, och tog ledningen i boxplay i början av den tredje. En ledning som sedan utökades och hölls ända in i det berömda kaklet.

Livsviktiga poäng för Boden men i och med att Skellefteå bortabesegrade Umeå City så är tabelläget oförändrat. Boden hade nog räknat med bättre hjälp från City där, men enligt rapporterna var City riktigt dåliga för dagen och Skellefteå vann fullt välförtjänt.

I slutperioden drog gästerna på sig hela fem ”tvåor” men City mäktade bara med ett powerplaymål vilket gav slutresultatet 3-4.

Målskyttar för City var Evelina Sjöberg 2, och Sandra Widmark. Skellefteås målskyttar var Cecilia Lundqvist 2, Julia Lindh och Linda Almström.

I och med detta har vi som sagt ett oförändrat tabelläge och antingen IBK Boden eller Skellefteå kommer att åka ur.

*

Därmed lämnar vi damerna och kliver in i herrettans värld där två lag var i farten i lördags.

RIG Umeå, utan storstjärnan Alexander Rudd, föll oväntat hemma mot K4 IF med 6-7. I första perioden grundlades gästernas seger via en 3-0 ledning. Efter det tog RIG över men man hann inte ikapp ett vilt kämpande motstånd.

”Riggarna” hade sex enmålsskyttar i Sebastian Degeryd, Yousif Touma, Adam Fredriksson, Albin Sjögren, Felix Stenbäck och den comebackande Viktor Borg, som var tillbaka med besked efter sin efterhängsna knäskada.

Skellefteå tog två meriterande poäng via 6-7 på bortaplan mot Jemtland Innebandy. Virvelvinden Joakim Nilsson avgjorde 15 sekunder in i förlängningen med sitt andra mål i matchen, och gav därmed två enormt viktiga poäng till sitt lag.

Dessförinnan hade Avanders boys hämtat upp underläge med 4-0 till ledning med 4-6 innan T0mmy Larsson och Martin Larsson med varsitt mål kunde fixa förlängning för Jemtland.

Förutom Jocke Nilsson hade Skellefteå en till tvåmålsskytt i Emil Lundmark. David Johansson, Kristoffer Hallin och Robert Holmberg gjorde varsitt.

*

I Allsvenskan blev Sandåkerns tillfälliga vinstsvit krossad av Hagunda i den charmiga Allianshallen. Backen Adam Berglund gjorde Sandåkerns enda mål till 1-1, 03.33 in i den första perioden. Övriga 56.27 blev inte lika trevliga för Sandåkerns del när hemmalaget tryckte in 8 raka bollar upp till slutresultatet 9-1.

*

I herrtvåan handlade allt snack om toppmatchen mellan Gamla Stan och GUIF som slutade med en komfortabel seger för GUIF med 11-6.

MER OM DEN MATCHEN HÄR

I övrigt då?

TBS Umeå hade precis som väntat inga problem att slå Strand på hemmaplan. 12-3 slutade matchen och mest noterbart är att Jim Johansson gjorde fina 5+2 i den matchen.

*

Formsvaga Hörnefors gick på ännu en mina mot Täfteå på bortaplan. 7-6 slutade matchen i Täfteås favör efter bland annat två mål var av Andreas Olofsson och Dennis Adolfsson. Vi noterar även att ex-Dalenliraren Björn Sundblad hamnade i målprotokollet med sitt mål till 6-5.

Hörnefors, som ledde med 1-4 och 3-5 men sedan tappade allt i slutet, hade en tvåmålsskytt i Joakim Berggren.

*

Obbola, som samåkte upp med GUIF till Skellefteå, fick också ta med sig tre poäng hem till Umeå efter en 11-9 seger mot Skellefteå IBS. Hemmalaget hade en tremålsskytt i Martin Edeljung. Henrik Burman och David Morén satte två var.

Obbola å andra sidan hade en femmålsskytt i Daniel Forsgren, som verkligen hittade ett stim i andra perioden med fyra(!) raka mål.

*

Sist men inte minst noterar vi att Vildmännen gjorde sitt på Ersängshallen mot IBK Ersboda. 4-12 slutade matchen och målkungen Petter Eriksson gjorde inte mindre sju mål! Jag vill även passa på att berömma min bror som lyckades med konststycket att bli utvisad två gånger i matchen.

Det var allt för den här helgsummeringen. Väl mött nästa vecka.

*

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *