Eriksson talar ut om fadäsen

Det som alla har haft på känn väldigt länge är nu helt klart. Sandåkern kommer att åka ur Allsvenskan.

Vi slog en pling till tränaren Johan Eriksson för att höra hans tankar kring detta bistra faktum.

– Visst har vi haft det på känn en längre tid, men någonstans har vi hela tiden försökt att kriga på eftersom vi haft övriga resultat med oss, säger han.

Men nu är äventyret i Allsvenskan definitivt över i och med att både Handen och Gävle är 14 poäng före.

– Det är inte bara en enskild faktor som ligger bakom, utan det är många saker. En är att vi tyvärr haft lite för smal trupp.

– Redan på försäsongen tappade vi Jonas Hjelm (knäskada), och han var då i vår första line, sedan har det varit mycket småskit här efter jul som stört oss. Vissa matcher har vi bara haft 12-13 gubbar att tillgå och då har vi ju heller ingen konkurrens i laget, säger Eriksson.

Sandåkern var rejält på gång där ett tag via två raka segrar mot Hässelby och Odelberg, men i den följande sexpoängsmatchen mot Gävle blev det förlust på hemmaplan.

– Där hade vi väldigt mycket positiva saker på gång, och ett bra go’ i laget. Den förlusten var riktigt tung, och visst känns det som att det var där vi tappade sista chansen, erkänner han.

Bild från förlusten mot Gävle.

Sandåkern och tränarduon Eriksson/Brolin har under de senaste säsongerna mest haft framgångar både med klubblag och länslag. Men den här säsongen har varit raka motsatsen.

– Det är klart att det har varit påfrestande för både spelarna och oss ledare. Många av oss är inte vana vid den här situationen, så det har varit en ny upplevelse för mig. Och det är klart, i slutändan är ju jag och ”Brolle” ytterst ansvariga för hur det går och vi har uppenbarligen inte lyckats få ut tillräckligt av vår trupp, som jag innan säsongen tyckte höll Allsvensk klass, säger Eriksson.

Precis det är ju intressant. För under försäsongen med Nolia Cup och allt vad det heter så imponerade ju Sandåkern rätt stort på många av oss. Inte minst genom att besegra Umeå City i en träningsmatch. Men Johan Eriksson har en lite annan bild av det hela…

– Frågan är hur mycket vi egentligen imponerade där. Jag tror att vi kanske kom iväg lite väl från jorden efter försäsongen, för då vi snackade målsättning efter det så pratade vissa om övre halvan av tabellen.

– Visst, vi vann mot Umeå City, men samtidigt åkte vi ut tidigt i Prag och fick stryk med 12-1 mot IBK Dalen i gruppspelet på Nolia Cup, säger han.

Bild från det lyckade kvalet mot Thorengruppen.

Hursomhelst, nu väntar alltså spel i division I nästa säsong. Frågan är med vilken trupp det blir, och med vilka tränare.

– Vi har inte hunnit med så mycket snack om framtiden faktiskt. För egen del känns det i alla fall väldigt frågande just nu eftersom jag går ut skolan här nu, så då gäller det att hitta ett jobb. Vi ska sätta oss ner och snacka ordentligt snart så vi får se vad det leder till, säger Eriksson.

Klart är i alla fall att Johan Eriksson och Jonatan Brolin kommer att träna länslaget i April. Mer om det i ett senare inlägg.

3 kommentarer

  1. Ingen kan ju komma och säga att Västerbotten hade ett dåigt lag förra året.. Tyvärr så har VB haft ett antal dåliga årgångar på SM vilket har gjort att förbundet tar för givet att VB alltid kommer ha det. Faktum är att man borde från år till år kolla på vilka spelare man har att tillgå istället för att titta historiskt sett på resultaten.

    Håller med om att Johan inte är en speciellt bra tränare. Det är skitsnack att dom på något sätt skulle ha visat bra fingertoppskänsla under SM genom att belasta dom största stjärnorna i laget (Emil, Filip osv) hårt. Det låter som helt vanlig standardcoachning i mina öron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *