Dubbla förluster för Umeå City

I dagens informationssamhälle är det ju lite utav ett skämt att skriva om matcher från onsdagskvällen nu, men jag gör det ändå…

Umeå Citys damer mäktade bara med ett mål framåt och åkte därmed på sin andra raka för säsongen mot RIG Umeå.

U19-landslagsspelaren Karin Nygren satte två mål för gästerna innan lagkaptenen Josefin Wallberg satte spiken i kistan till 3-1.

Elsa Lindahl gjorde Citys mål.

*

Även herrlaget åkte på en torsk i den mycket svåra bortamatchen mot AIK. Detta trots att City ledde med 3-5 en bit in i andra perioden.

Men AIK fick in både reduceringen och kvitteringen innan sista paus, och vann sedan slutperioden med klara 4-0, vilket ger oss slutresultatet 9-5.

Patrik Eklund var rätt nöjd trots förlusten.

– Killarna ska ha all heder. Vi gjorde en strong insats och med lite mer marginaler på vår sida hade vi kunnat vinna. AIK var verkligen skärrade men de är riktigt bra och har en riktig vinnarkultur, sa tränaren Putte Eklund till kollegan Joakim Bålfors i dagens VF.

Citys mål gjordes av Mats Jonsson 2, Peter Reinholdt, Emil Johansson och Peter Larsson.


*

I kväll spelas en ny match i SSL när IBK Dalen gästar Sirius. Dalen har sitt ordinarie lag med undantag för en sjuk Filip Stenmark.

– Sirius krigar om slutspel så det blir en tuff bortamatch. För oss gäller det att koncentrera oss på vårat eget spel, säger tränaren Håkan Wirtala.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *