Får vi se ett nytt mirakel?

På tjejsidan har Västerbotten alltid haft stora framgångar. På herrsidan har det varit desto snålare, trots ett par riktigt bra upplagor.

Förra året var vi många som blev chockade när Västerbottens killar mot alla odds vann SM-guld i fjol. Då fanns spelare som Filip Stenmark och Emil Johansson i laget. Nu är årets trupp uttagen, av tränartrion Jonatan Brolin, Johan Eriksson och Mikael Thunberg.

TRUPPEN

Fredrik Edholm Ersboda SK
Albin Andersson Ersboda SK
Adam Lundström Gamla Stan IBK
Johannes Övregård Gamla Stan IBK
Jesper Bäckström Hörnefors IF
Mårten Rönnberg Hörnefors IF
Martin  Bjuggstam Hörnefors IF
Kristoffer Dingstad IBF Dalen
Jonas Blixt IBF Dalen
Robin Darstedt IBF Dalen
Erik Jonsson IBF Dalen
Sahand Vahezi IBK Ersboda
Andreas Ljung Obbola IK
Rasmus Lilja RIG Umeå IBF
Pontus Ericsson RIG Umeå IBF
Filip Persson RIG Umeå IBF
Marcus Berglund RIG Umeå IBF
Petter Andersson Röbäcks IF
Rasmus Marklund Sandåkerns SK
Jonathan Andersson Skellefteå IBK
Fredrik Löfgren TBS Umeå SK
Rickard Öberg TBS Umeå SK
Philip Volny Umeå IK

**

Av dessa 20 namn kommer tre att bli reserver. Vilka det blir är fortfarande oklart. Personligen har jag inte sett alla dessa spelare in action, men jag kan tänka mig att spelare som Fredrik Edholm, Albin Andersson och Martin Bjuggstam kommer att tillhöra de främsta i laget. Sedan kommer naturligtvis ”riggarna” bidra en hel del. Kul även att den blygsamme Rickard Öberg blivit uppmärksammad. En riktigt skön lirare enligt mig.

I går när jag intervjuade Johan Eriksson om Sandåkern pratade vi även om länslags-SM.

– Något nytt guld kan vi inte förvänta oss. Men samtidigt är vi definitivt inget strykgäng och vi vet efter fjolårets att allting är möjligt. Vi saknar spetsen vi hade i spelare som Filip och Emil, men vi har fortfarande en bra bredd och en hel del namn som provat på spel högt upp i divisionerna. Jag tycker att vi har goda chanser att ta oss vidare från gruppen, och väl i slutspelet kan bevisligen allt hända, säger Johan Eriksson.

Distriktslags-SM spelas i Umeå i april, och Västerbotten bildar grupp tillsammans med Gotland, Södermanland och Dalarna. En klart mänsklig grupp med andra ord, där Dalarna statistiskt sett får ses som det största hotet för Västerbotten.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *