Läget i Dalentruppen inför kommande säsong

Signaturen ”Micke” skrev en kommentar gällande mitt inlägg där jag summerade matchen i Lisebergshallen (du kan läsa inlägget här) och undrade hur det ser ut för Dalen inför kommande säsong.

Det var en så pass bra fråga att jag valde att göra ett enkomt inlägg gällande detta.

Jag kan lugna ”Micke” med att hela Dalens förstafemma är kontrakterade inför nästa säsong. Hjort, Nilsberth, Walle, Samuelsson och Peder. Förutom dessa står även samtliga tre målvakter under kontrakt, men jag har hört att Fredrik Hörnkvists kontrakt har någon form av kryphål i sig, eller något liknande som gör att Umeå City hört av sig till honom tidigare under säsongen. Det var runt jul jag skrev en artikel att City var ute efter Hörna, Anton Ermling, Yngve Nordin och Peter Sundelin samtidigt som Dalen var och ryckte i Umeå Citys stjärnduo Peter Reinholdt och Erik Forsgren.

Förutom dessa så står Kim Lundström, Filip Stenmark och dalasönerna Max Wahlgren och Jonas Svahn under kontrakt inför kommande säsong. Även Sebastian Håkansson har kontrakt och numera är även Simon Sedin från Örnsköldsvik. Hur det står till gällande Peter Grönroos, Cedric Rüegsegger, Victor Öberg, Johan Alm vet jag faktiskt inte.

De jag vet inte har kontrakt är Lars Erik Torp, Anton Ermling, Peter Sundelin (inte helt hundra här, men varför skulle City annars kontakta honom, måste dubbelkolla det så håll den öppen) och Yngve Nordin.

Lars Erik Torp har jag hört rykten om att han pratar med Urban Karlsson gällande kommande säsong, men hur det blir nästa år vet jag inte.

Sen har ju Patrik Lundström och Alexander Bodén flörtat en del med Dalen den senaste tiden och jag skulle våga chansa på att i alla fall en av dessa spelare har hemmaplan i Gammlia kommande säsong.

Gällande de osäkra korten så kan jag ju bara gissa, men jag skulle tro att Dalen i alla fall vill behålla Anton Ermling, men där är det arbetssituationen som bestämmer i och med att han går ut skolan i vår.

Lars Erik Torp vet jag inte hur Dalen tänker. Det är en grymt bra kille, men han har inte direkt haft någon solskenssäsong så det ska bli intressant att se om Johan Samuelsson får leta sambo på krogen eller damomklädningsrummet inför kommande säsong. Kunde inte hejda mig själv…

Cedric Rüegsegger är en bra kille som verkar passa bra in i föreningen, men ska jag i min journalistiska roll se till hans prestationer på planen så ligger mina tankar i att han inte spelar kvar i Dalen kommande säsong.

Yngve Nordin verkar vara eftertraktad och kan gå till både City eller Thorengruppen, men vart vet få. Han kan såklart även stanna för han har definitivt kvalité nog för det.

Peter Sundelin känns så mycket Dalen det kan bli även om Umeå City är hans moderklubb så tror jag att han stannar i Dalen.

Johan Alm vet jag faktiskt inte riktigt hur det ser ut för. Men med tanke på att han har några år kvar av sina studier så ser jag det föga troligt att han ringer flyttfirman. Måste kolla hur det är med kontrakt för Johan.

Peter Grönroos har fått sparsamt med speltid i den andra halvan av säsongen, men gjorde även han en riktigt bra höst och var tillsammans med Robin Nilsberth en av dem som fick till mest i anfallsväg under delar av hösten.

Timmy Nyberg blev jag osäker i mina tankar, jag dribblar bort mig själv här som ni hör, men även här är jag osäker.

Jag tror det var alla så jag hoppas att ”Micke” känner sig nöjd. Vi kommer självklart hålla örnkoll på Dalen, Umeå City, Iksu och Dalen dam den närmaste tiden för att se hur det blir gällande övergångar och förlängningar av kontrakt…

2 kommentarer

  1. Mycket nöjd, tack för en bra sammanställning! Skönt att hela första är klara, hoppas också på Ermling som jag tycker är underskattad. Om vi dessutom kan få hem Alex o Patte så är jag övertygad om att vi kommer landa på topp fyra även nästa säsong. Sen återstår bara att komma förbi kvarten…En inte helt oviktig fråga är ju vem som axlar manteln efter Wirtala, han har gjort ett kanonjobb och jag hoppas Urban hittar en likvärdig tränare till nästa säsong (och då tänker jag inte på Urban själv…). Något nytt på den fronten?

  2. Tänk om fler av våra läsare var som du, Micke. Ställer relevanta frågor som dessutom ger idéer till inlägg. En förebild för många enligt mig. Fler tips/frågeställningar önskas.

    Ska kolla upp det här med tränarfrågan lite närmare inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *