Tränaren har ordet…


Iksutränaren Jakob Bandling Melin utvärderar gårdagens derby i form av ett frågeformulär från Växjö.

Hur var matchbilden?
– Relativt lik tidigare matcher på IKSU.Vi för spelet långa stunder medan Dalen fokuserar på att hålla upp sitt försvarsspel. När vi tappar bollen sätter vi press på deras backar för att vinna tillbaka bollen. Vi skapar även ett par lägen i pressen och det förlösande 1-0 kom efter hög press.

Hur väl genomförde ni matchen?
– Vi gör en bra match på det stora hela. Det är såklart en del anspänning i en så här viktig match, men det fanns gott om energi och vårt försvarsspel är bra. Första perioden är vår bästa samtidigt som Dalen höjer sig ju längre matchen lider vilket såklart även påverkar vårt spel.

Hur var inramningen/stämningen?
– Helt fantastisk stämning! Mycket folk och en publik som lever sig med i matchen. Sen måste man ju faktiskt ge en klapp på axeln åt de som genomför arrangemanget, det är klanderfritt, samt att vår DJ är överlägset den bästa vilket hjälper publiken att komma i rätt stämning.

Vad var det som gjorde att ni vann matchen?

– För det första är vi ett bättre lag än vad Dalen är. När vi även jobbar hårdare än dem så ska det mycket till för att vi inte ska vinna över dem. Sen känner vi även att vi är starka på hemmaplan och vi har en annan rutin från stora matcher än vad Dalen har, även om vi också har många unga spelare.

Vem av spelarna hade bäst dag?
– Det är omöjligt att inte nämna Victoria Wikström! Hennes fot var enorm och alldeles blå, men ändå springer hon mest på planen och gör väldigt viktiga poäng. I övrigt är det många spelare som gör väldigt stabila och bra insatser och Malin Alfredsson vinner målvaktskampen vilket såklart är avgörande.

Vilken sekvens i matchen minns du bäst och varför?

– När vi gör 3-0 i inledningen av andra perioden. Vi hade precis pratat om att ta lite längre anfall djupt i zon och vänta på rätt läge innan vi spelar in den i slottet, och målet blir precis som vi sa. Vi lät de jobba en längre tid djupt i zon och till slut tappade de markering på vår skytt. Sen tog returen på en Dalenspelare in i mål vilket såklart är lite flyt, men då kändes det även som att luften gick ur Dalen vilket såklart var stärkande.

Vad behöver ni rätta till inför morgondagens första semifinal mot Pixbo?

– Svårt att säga. Vi kommer från en tuff kvartsfinalserie som precis avslutats medan de har vilat i en vecka. Det gäller för oss att ladda om mentalt och sedan spela vårt spel. Tror att matchbilden kommer bli betydligt öppnare då Pixbo är ett väldigt anfallsglatt lag så vårt försvarsspel måste fungera också.

Hur artade sig domarbytet?

– I ärlighetens namn har vi inte fokuserat särskilt mycket på domarna. Vi tycker Michaela och Janika har skött sig bra och hela tiden försökt ha en bra dialog med lagen. Samtidigt är de orutinerade, men jag tror det varit en bra lärdom för dem att döma tighta matcher mellan två rivaler. Dagens domare har dömt betydligt längre och har en annan rutin från den här typen av klimat som det blir mellan Dalen och IKSU vilket kanske märktes och de gjorde en bra insats. Förmodligen kommer de även döma vidare i någon semifinalserie så det var kanske lika bra att ge dem en tuff kvartsfinal till så de får känna att de är igång.

IBK Dalens version kommer inom kort, men jag inväntar fortfarande svar från Henrik Vilhelmsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *