Fördel Gamla Stan

I går skrev vi om GUIF:s misslyckade kvalmatch mot Falun Ungdom (förlust 6-3). I dag lyfter vi fram Gamla Stans fina 8-4 seger mot Kiruna, som ger laget strålande förutsättningar inför returen i gruvstaden.

180 personer hade letat sig till Eddahallen för att bevittna fighten, som Gamla Stan avgjorde i andra perioden genom att gå upp till 5-1. Tredje perioden slutade oavgjort, 3-3, och därmed fick vi resultatet 8-4.

Segern beskrivs på lagets egna hemsida som en gedigen laginsats, men man måste ändå lyfta fram Fabian Karlstén som blev tremålsskytt i matchen. Beröm även till Adam Lundström som krigade hårt och belönades med ett viktigt mål.

Nu väntar returmöte i Kiruna på lördag klockan 15.00. Gamla Stan flaggar även för att supportrar, kompisar, föräldrar eller andra intresserade får följa med i spelarbussen.

*

Vi från bloggen önskar naturligtvis lycka till i returen. Det vore bara bra för Skellefteås innebandy om det livas upp lite grann med ett till lag i ettan. Samtidigt vill jag höja ett varningens finger för att steget till ettan är stort, och jag är i dagsläget lite skeptisk till hur Gamla Stan skulle klara sig i ettan. Detta baserat på de svaga insatserna mot topplagen i herrtvåan i år. När det hettar till har det unga, lirande talanggänget fått problem.

Men Kiruna verkar i alla fall hittills vara en nöt som går att knäcka, och frågan är om inte GUIF drog nitlotten genom att vinna serien. Rent spontant känns Kiruna som en lättare motståndare än Falun Ungdom.

Men men, mycket kan fortfarande ske och både GUIF och Gamla Stan har fortfarande goda chanser att ta klivet upp. Nästa helg får vi svaren.