En epok går i graven

Det blir inget division I-spel i innebandy för Spöland Vännäs herrar kommande säsong. Spelarbristen gör att laget drar sig ur.

– Det saknas både spelare och organisation, säger Torbjörn Sjögren till kollegan Tomas Ruuth.

Spöland Vännäs slutade nia i division I norra den gångna säsongen och höll sig därmed kvar. Men i torsdags meddelade styrelsen innebandyförbudnet att man drar sig ur serien.

– Vi har ju tyvärr för få spelare, säger Katarina Eriksson, ordförande i klubbens innebandysektion.

– Till att börja med har vi så få spelare och sedan saknas en hållbar och stabil organisaton runt laget. Det har ju hållit i många år nu men till slut tar energin slut, säger Torbjörn Sjögren som varit en av eldsjälarna, spelarna och tränarna i klubben och herrlaget.

Det är dock inte säkert att laget lägger ner helt.

– Troligtvis kommer vi driva ett division III-lag och börja bygga därifrån igen, säger han.

***

Personligen tycker jag att det är tråkigt att Spöland drar sig ur, trots att man aldrig riktigt uppskattat att åka dit och spela i deras skokartong till hall. Men samtidigt har laget förknippats med den här serien så pass länge nu och det är en klassisk match som man ofta pratar om.

”Spöland borta”, matchen som får alla lag att våndas en vecka i förväg, och dra in sargen några bitar på träningarna för att komma bättre förberedd – men ändå är det alltid en chock då man väl kommer dit.

Avslutar med en minst sagt klassisk länk för att hylla hallen och laget.

http://www.youtube.com/watch?v=uE03n6k1nLo

2 kommentarer

  1. Kan inte ni försöka reda ut situationen i Herr ettan och tvåan.
    Spöland drar sig ur, vem tar deras plats, Gamla stan? Sen ryktas det om att Jemtland inte kommer spela i ettan nästa säsonge heller, tar då gimo deras plats. Och vad händer då i tvåan? Ersboda och IBS som får behålla sina platser eller??
    Är det nån som kan bringa lite klarhet i det här!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *