Lindbergs favoritfemma – herr


Ja, då var det dags för den andra delen av mina favoritfemmor – nu herrsidan av det hela. Tjejsidan var relativt enkel då jag hade Mattan, Karin och en av Juliorna bestämda på förhand, men när vi nu når den manliga delen av listan så har jag valt denna formering…

Laget:

Målvakt:


Mitt målvaktsval var enkelt och är legenden Ronnie Englund, Gamla Stan IBK. Ronnie är 43 år fyllda och spelar fortfarande innebandy med bravur. Killen har familj hemma och missar trots det nästan aldrig en träning och när jag intervjuade honom till en annan arbetsgivare i våras så sa han att han fortfarande tyckte att det var lika roligt och att kroppen fortfarande var fräsh. Det ska man ha kred för och han är en legend i Skellefteåinnebandyn som kanske inte fått tillräckligt med utrymme här på bloggen, men finns det någon man hyser respekt för på målvaktssidan så är det ingen som matchar Ronnie.

Vänsterback

Adam Nilsson, Skellefteå IBS. En back som jag spelat egentligen majoriteten av min aktiva karriär med och som är grymt underskattad. Hävdar fortfarande att han borde flytta till Umeå och leta sig till de bättre division I-lagen för att utvecklas. Alla som spelat med honom eller sett hon vet hur bra han är då han vill – inte alltid det är så. En brutalt löpsteg, ett grymt spelsinne och en teknik som klassar sig för något bättre än Skellefteå IBS. Ingen vidare närkampsspelare dock, men en jag vill framhålla här.

Högerback

Mattias Wallgren, IBK Dalen. Walle är ingen spelare jag borde gilla egentligen. Han specialitet är defensiven och bara det gör mig illamående egentligen med tanke på att alla tränare jag haft mellan raderna bett mig att inte bruka försvarsspel utan göra mitt framåt i stället. Walle är en klassisk spelare som borde ha nummer tre på tröjan och som i fotboll garenterat inte gått över halvplan på annat än hörnor och fasta, men som i innebandy är världens i särklass bästa defensiva spelare. Ovärderlig för sitt lag – då han inte har bollen – och så given man kan bli i det svenska landslaget. En gigant i försvaret som byggt på sig pondus i alpländernas getfarmar och sen förvandlat det på innebandyplanen. En hyvens grabb dessutom som aldrig är dålig.

Center

Johan Samuelsson, IBK Dalen. Satt och funderade på den här en lång stund för att slippa välja Johan. Vet av erfarenhet att jag kommer få höra det här, men jag hade svårt att se någon i hela Umeå som är mer förtjänt av den här platsen. När jag flyttade hit så hade Johan redan påbörjat sin utveckling och fått Kent Göranssons ögon på sig, men den här säsongen har han varit genomgående Dalens bästa spelare och ska vi börja prata om Umeås bästa spelare säsongen 2010/2011 så har Johan ingen konkurrens på herrsidan. Given i landslaget och nu en av männen som Jan-Erik Vaara verkar vilja bygga sitt nya landslag runt. Tillsammans med Daniel Calebsson och Henrik Stenberg bildar han en av världens giftigaste kedjor som så sent som igår belönade honom med en plats i World challenges all star team. Under säsongen har det nästan varit tjatigt och fjantigt och vi har disskuterat det flera gånger på VF-sporten och sagt att vi inte kan ge Johan poäng i VF-liga för att det nästan blir tjatigt, men det är genomgående så att han nästan alltid är bland de tre bästa på planen och det ska man om något ha kred för. Nej, den här platsen var egentligen enkel även om jag var lite feg och inte vågade ge den till Johan egentligen.

Högerforward

Johan ”Säl” Nilsson, Ersboda SK. En spelare som är svår att inte uppskatta, men som i sista stund petade Erik ”Fson” Forsgren från den här platsen. Säl har ett grymt spelsinne och genererar massor av poäng trots att han kanske inte är något fysmonster direkt. Säls handleder, spelsinne och ett välutvecklat sinne för att hitta målet. En rejäl försäsong på Johan och han skulle tillföra en hel del i allsvenskan. Har tränat en hel del med City i vinter och självklart har han lärt en del av det. Måste lura av Johan Boström nummer tio i Ersboda för att ha kvar den här platsen nästa säsong, det är mer eller mindre ett krav egentligen för den här listan – som ni kan läsa nedan.

Vänsterforward


Albin Sjögren, RIG. Albin är född 1994 och är trots det given i U19-landslaget och en talang utöver det vanliga. Har, om jag ska vara hård och kasta sten i glashuset, sett lite otränad ut under vintern, men ändå stundtals dominerat i RIG och avgjorde faktiskt SDF-SM-finalen på helt egen hand genom att sprätta upp några bollar där mamma gömmer kakburken. En spelartyp som jag gillar vilken sport det än gäller. Springer inte i onödan, vill alltid ha bollen och söker den vackra lösningen före den enkla och får det att se enkelt ut – men framför allt fungera. Lite divafasoner för sig och det kan man lätt störa sig på ibland, men som faktiskt är roliga att se från läktaren och – när han stegat upp i världen – även vid tangentbordet och rubrikerna.

Spelar dessutom med nummer tio och det är ett jävla plus i mina ögon efter min första stora idol i sportvärlden – Pavel Bure. Bure som öppnade ögonen för en ny typ av spelare då jag vid tio års ålder fick veta att han blivit uppringd av generalen för NHL som skulle gratulera honom för ryssens plats i all star-matchen. Bure blev direkt nyfiken vilka han skulle spela med i förstafemman. NHL-generalen informerade Bure om att han skulle spela med Lemieux och Yzerman – men i andrafemman. Bure sa bara ”glöm det” och la på luren. Lysande säger jag bara!

Bubblare till femman:
* Niklas Westman – min före detta sportchef som jag beundrar djupt och som i sin innebandykarriär ska ha varit än mer legendarisk då han bland annat, på senare år i karriären enligt rykten, ska ha stoppat en forward genom att haka honom i halsen och sänka honom till marken.

Längst från listan:

* Jakob Arvidsson – hade bara inte gått jobba med honom då.
* Jag själv – finns en anledning varför jag skriver om innebandy och använder tränarkurserna till min fördel i det taktiska kunnandet och inte till att bruka det på planen mer än på hobbynivå.

Drömfemma – världslaget favoriter
Peter Löfgren

Mathias ”Bult” Larsson
Rasmus Sundstedt

Mika Kohonen
Anders Hellgård
Mikael Karlsson

1 kommentarer

  1. Rolig läsning.
    Skulle vara kul om ni kunde sätta ihop en tallanglista liknande den ni gjorde ifjol tror jag det var. Juniorer som ni tror på och som kanske kliver fram nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *