Arvidssons drömfemma

Kollega Lindberg tog under gårdagen ut sina två drömfemmor på dam respektive herrsidan. Nu är det dags för mig att kliva in i leken. Jag har dock inte ett bildarkiv på 43.349 innebandybilder som Lars verkade ha, men jag ska göra mitt bästa ändå. (Som tur var så har jag ju makt över Jackes inlägg och kan hjälpa honom i efterhand) / Lars

Vill betona att det här egentligen inte är någon ”riktig” drömfemma enbart efter kapacitet på planen utan vi har även tagit ut spelare som sticker ut i antingen personlighet, stil, karaktär eller som vi allmänt tycker förtjänar beröm för något specifikt.

MÅLVAKT

Där har jag valt att plocka ut Malin Alfredsson från Iksu. Gjorde väl kanske inte sitt livs match i finalen, men det gjorde å andra sidan ingen spelare från Iksu. Innan det var hon i alla fall väldigt stabil och hon fick ofta göra väldigt obekväma räddningar då motståndarlagen kom i 2-mot 1 lägen och frilägen. Det är speciellt att stå i ett topplag med dom matchbilder som det ofta blir, och det tycker jag att hon har klarat av med bravur.

VÄNSTERBACK

Ytterligare en från Iksu. Eller f d Iksu ska man väl säga nu för tiden. Här tycker jag nämligen att Malin Eriksson är tokgiven. En väldigt spelskicklig back som långt ifrån växer på träd. Dessutom har hon ett väldigt lurigt skott som hon gärna laddar. Gick med henne på idrottsprogrammet och där hade jag ärligt talat svårt att se att hon ett par år senare skulle vara en av världens bästa backar, men tji fick jag och jag är inte ett dugg bitter över den felbedömningen.

HÖGERBACK

Här har vi nog lagets första skräll. Som högerback har jag nämligen valt Sandra Johansson i Umeå City. Även hon är en spelskicklig back som ofta hittar väldigt luriga lösningar på pressade situationer. Upptäckte henne för första gången för några år sedan då jag dömde många av Sävars matcher där hon spelade då och var klart bästa back.

 

 

 

 

 

 

CENTER

Jag fortsätter med att plocka ut Amanda Öhman från IBK Dalen. En stabil tvåvägscenter som snarare uppträder som en rutinerad 34-åring än en ung och lovande ”93:a”. Just de defensiva egenskaperna är något jag fastnat för och beundrat (kanske för att jag ibland behöver karta och kompass i egen zon själv) och jag ser verkligen en ljus framtid för denna tjej. Hoppas hon får lite mer kreativa tyglar i det defensivt präglade IBK Dalen nästa år.

VÄNSTERFORWARD

Jag spinner vidare på talangfronten och hittar igen Caroline Deutgen från RIG. Egentligen har jag en hatkärlek till spelare som främst gör mål och inte så många assist, men samtidigt är man även här avundsjuk och beundrad över vissa spelares enkla förmåga att faktiskt trycka dit bollarna. Deutgen är precis en sådan spelare och hon hann under säsongen panga in 26 mål. Att hon dessutom blev lyrisk över chansen att gästblogga här och tackade ödmjukt både innan och efteråt visar ju att hon är en skön tjej.

HÖGERFORWARD

Efter att ha blivit ratad både bland Elitseriens kandidater till årets spelare (fortfarande HELT obegripligt) och sedan ratad i Lindbergs drömfemma så kan jag här gladeligen och lugnt konstatera att Victoria Wikström har en given plats i mitt lag. Hon är helt enkelt en av världens bästa spelare och är sanslöst allround. Allra mest gillar jag att se henne i boxplay då hon får helt fria tyglar och tenderar att hålla låda mot vilsna motståndare.

***

Missade ni Lindbergs damfemma kan ni kolla på den HÄR.

 Återkommer senare i dag med min herrfemma.


1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *